Fornes.jpg (1)
Trøndersk matfestival | 01.08.19

Årets Beste Stand

Da er beste stand kåret på Trøndersk Matfestival. Ta deg en tur rundt på festivalen og la deg bli inspirert av folks kreativitet og og hvor mye de legger i produkt og historiefortelling!

I år er Trøndersk Matfestival større enn noen gang, og det er så mange flotte stander å velge mellom. Fra enkeltutstillere til regionstander teller festivalen over 170 utstillere. Årets jury består av Camilla Johansen fra Norske Kokkers Landsforening Trondheim, Jon Olav Veie, Fylkesmannen i Trøndelag og Bjørn Vik-Mo, Coop Midt-Norge. De har tatt runden og besøkt hver og en av utstillerne og sett på profilering, design, service og hygiene. Juryen har også gitt ekstra poeng for de som har inkludert og tolket årets tema, nemlig kystsmak.

De satt til slutt igjen med tre nominerte: Melhus, Frosta og Fornes Gård.


Melhus får skryt for enormt mange detaljer og helhetlig stand, mangfold av produkter og bra varetrykk. De er serviceinnstilte og positivt oppsøkende, og forteller historien om maten. De selger Melhus som helhetlig matdestinasjon, i tillegg har de gode produkt. Bakeren selv var til stede og skaper en ekstra opplevelse. De har en fin stand og har artige detaljer med tanke på kystsmak, som jo er årets tema på Trøndersk Matfestival!Frosta viser at de stadig tar standen sin et hakk videre, og at Frosta som region utvikler seg sammen. Her er det helhet fra A til Å, de er samkjørte og likt uniformert. Hele standen er serviceinnstilt, den bugner av produkter med stort mangfold. De er gode historiefortellere og kjenner hverandres produkter. Rekkebo Midtre, som selger spekemat og geleer, ga en veldig fin opplevelse.


Og så - vinneren av festivalens beste stand – Fornes Gård!Fornes Gård er fra Hegra og produserer honning. Juryen sier at de har en veldig gjennomført stand med mange detaljer som skaper et solid helhetsinntrykk. Selger og stand skaper en opplevelse med blant annet bikuber og bier – de har en sprell levende bikube med bier som kravler rundt i kuben sin. Dette forteller historien om produktet godt.

Videre sier juryen at Fornes Gård er en liten aktør som har fått til mye, de har et godt produkt og er kontaktsøkende og serviceinnstilt.-’Det er artig å stå her, jeg er overveldet, tusen takk!’ sier Eirik Yven fra scenen. ‘Dette er fantastisk. Vi ønsker å fortelle historien om bikubene og bienes liv. Det er jo biene som gjør jobben, hele sommeren sanker de, og det vi gjør er videreforedling.’

Hvordan startet interessen for bier? ‘-Jeg har alltid elsket insekter, siden jeg var liten, og da kona mi Gry Fornes så en annonse om birøkterkurs så meldte vi oss på. Det startet med to bikuber, og nå har vi over hundre!’Når du går over til standen som ligger i Munkegata, telt B AUK Stjørdalsføret, får du med en gang følelsen av at du er med i bienes verden. Det er fascinerende å se biene gjøre jobben sin rett framfor nesa di; et brett fra bikuben med glass foran gjør at du kan se rett inn i bienes verden der de jobber aktivt. Hele standen har fin design og de har fått med et fint antikk honningspann som skaper stemning. Hyllene som henger på veggen har den klassiske kantete fasongen som cellene har inne i bikuben.Gratulerer til Fornes Gård!

Aktuelt