Matfestival Skilt Med Nidarosdomen

Trøndersk Matfestival 2024

Velkommen 1.-3. august 2024

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen er Europas ledende lokalmatfestival. Festivalene skaper unike møter mellom mat- og drikkeprodusenter med lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum.

Trøndersk Matfestival sammen med Bryggerifestivalen har flere ganger fått internasjonal oppmerksomhet. Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim ble kåret til en av de 8 beste stedene i verden å befinne seg august 2023. Festivalene våre har blitt et anbefalt reisemål ikke bare i Europa, men hele verden. 

ÅPNINGSTIDER TRØNDERSK MATFESTIVAL
1.-3. August 2024

Torsdag 1. august 11:00-19:00

Fredag 2. august 11:00 - 19:00

Lørdag 3. august 11:00 - 17:30

Takk til våre samarbeidspartnere SpareBank1 SMN, REITAN, Innovasjon Norge, Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune. Destinasjonsselskap, næringsapparat og gode støttespillere. 

Hva skjer?

Trøndersk Matfestival er et sammensatt arrangement. I tillegg til 200 ulike utstillere fra 14 regioner, arrangerer vi kurs, matseminar, barneaktiviteter, chefs' dinner og mobil kokkelering. 

Vi kårer også Årets Produkt innenfor 9 ulike kategorier, Årets Stand og Tenke Stort-prisen. Sammen med Sparebank 1 SMN blir Bærekraftsprisen delt ut. Festivalen er et viktig samlingspunkt for produsenter. Hit kommer det både lokale, nasjonale og internasjonale besøkende. 

Fire mål for våre festivaler

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim utvikler seg fra år til år, og her er de fire målene for festivalene våre fram til 2025.

Vi skal bli en internasjonal snakkis og Europas beste mat- og bryggerifestival
Vi skal skape unike mat- og drikkeopplevelser for publikum 
Vi skal skape merverdi for våre mat- og bryggerientreprenører
Vi skal være en arena for innovasjon, forskning og utvikling for lokal mat- og bryggeriproduksjon

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges største og en av Europas største matfestivaler. Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke som står bak Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim.

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival.