Matfestival Skilt Med Nidarosdomen

Trøndersk Matfestival 2024

Velkommen 1.-3. august 2024

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen er Europas ledende lokalmatfestival. Festivalene skaper unike møter mellom mat- og drikkeprodusenter med lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum.

Trøndersk Matfestival sammen med Bryggerifestivalen har flere ganger fått internasjonal oppmerksomhet. Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim ble kåret til en av de 8 beste stedene i verden å befinne seg august 2023. Festivalene våre har blitt et anbefalt reisemål ikke bare i Europa, men hele verden. 

ÅPNINGSTIDER TRØNDERSK MATFESTIVAL
1.-3. August 2024

Torsdag 1. august 11:00-19:00

Fredag 2. august 11:00 - 19:00

Lørdag 3. august 11:00 - 17:30

Takk til våre samarbeidspartnere SpareBank1 SMN, REITAN, Innovasjon Norge, Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune. Destinasjonsselskap, næringsapparat og gode støttespillere. 

Barnas Matfestival

Visste du at Trøndersk Matfestival har en helt egen festival for barna? På Barnas Matfestival får barna smake, kjenne, prøve, lage og klemme seg til mer kunnskap om sunn og god mat. Og du! Alt på barneprogrammet er helt gratis.

Se programmet

Kurs

Hvert år arrangerer vi kurs med de beste innenfor sitt fagfelt. Vil du vite hemmeligheten bak verdens beste ost, forstå hvordan du kan inkludere tang og tare i hverdagskosten, eller kanskje du vil bli ekspert på brødbaking? Lær noe nytt om den fantastiske matregionen vår med årets spennende kurs!

 

Gå til kursene

Chefs Dinner

Vi inviterer til storslått Chefs Dinner med Christopher Davidsen og venner! Velkommen til en kulinarisk festkveld med Street Food-matstasjoner, underholdning, live-musikk og overraskelser. 

Kjøp billetter her

Festivallunsj i Stiftsgården

Bli med på en historisk omvisning i Stiftsgården, etterfulgt av en nydelig lunsj laget av det fantastiske kokkeparet Reneé Fagerhøi og Thomas Borgan! Lunsjen arrangeres i Stiftsgårdparken ved Trondheims kongelige residens og maten vil være inspirert av historiske kongelige måltider, selvsagt laget med de beste råvarene fra Trøndelag.
Kjøp billetter her

Oi! Matseminar

Oi! Matseminar arrangeres på Scandic Nidelven 31. juli, dagen før Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen åpner. Seminaret skal løfte tema som er viktige for Trøndelag som matregion. I år skal vi skal diskutere dyrevelferd, Beskytta Betegnelser, matskatter og beredskap.

Program og billetter

Hva skjer?

Trøndersk Matfestival er et sammensatt arrangement. I tillegg til 200 ulike utstillere fra 14 regioner, arrangerer vi kurs, matseminar, barneaktiviteter, chefs' dinner og mobil kokkelering. 

Vi kårer også Årets Produkt innenfor 9 ulike kategorier, Årets Stand og Tenke Stort-prisen. Sammen med Sparebank 1 SMN blir Bærekraftsprisen delt ut. Festivalen er et viktig samlingspunkt for produsenter. Hit kommer det både lokale, nasjonale og internasjonale besøkende. 

Arrangør

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival.

Samarbeidspartnere