Ung Restaurant 2017 93A8137

Trøndersk Matmanifest

Det trønderske matmanifestet skal skape merverdi ved å bevare, styrke og videreutvikle trøndersk matproduksjon og matkultur gjennom å bevisstgjøre enkeltmennesker, organisasjoner og bedrifter. Det trønderske matmanifestet skal skape stolthet og identitet. 

Som første region i verden, fikk Trøndelag et eget matmanifest i 2011. Det både forplikter og begeistrer.

Les mer om løftene og signer her

 

"Alle snakker om mat"

Et bredt spekter av aktører framsnakker maten og råvarene fra Trøndelag. Det gjør maten synlig i mange sammenhenger, og gir stolthet og identitet både innen landbruket og sjømatnæringen. Råvarer fra regionen spiller altså en hovedrolle hos barnehager og skoler, via hotell, restauranter og slakteri, til offentlige aktører og dagligvarekjedene Rema 1000 og MENY Midt-Norge.

Matmanifestdagen

Den andre onsdagen i februar feires Trøndersk Matmanifest med Matmanifestdagen. Alle som liker trøndersk mat oppfordres til å markere denne dagen! Etter mal fra Strinda vgs, har videregående skoler markert Matmanifestdagen siden signeringen i 2011. Nå har også mange ungdomsskoler hengt seg på og setter ekstra fokus på lokale råvarer i Mat- og helsefaget i 9. trinn denne dagen. Det er altså ungdommene som viser vei inn i framtidens matregion!

 

Bli med å feire Matmanifestdagen 8. februar 2023!

Matmanifestdagen er dagen der vi feirer matregionen med lokale råvarer. Elever i 9. trinn i hele fylket vil markere dagen på sin skole. 

 

Matmanifestdagen 8. februar 2023

Kokk Martin Trana Flak har laget seks smakfulle oppskrifter. Perfekt til en god lunsj eller middag!

Få oppskriftene her

Lag lunsj med laks

På Matmanifestdagen skal ungdomsskoleelever lage lunsj, og kokk Mette Evensen har tre filmer med laks som inspirasjon.

Få oppskriftene her

Bli med på laget!

Ønsker din bedrift eller organisasjon å signere Trøndersk Matmanifest? Les mer her. 

 

Signering Trøndersk Matmanifest

AKTUELT