Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Onsdag 14. februar 2024 feirer vi trønderske råvarer, matopplevelser og matprodusenter.Siden Trøndersk Matmanifest ble signert i februar 2011, har videregående skoler markert Matmanifestdagen den andre onsdagen i februar etter mal fra Strinda vgs. Nå oppfordrer vi også ungdomsskolene i fylket til å feire, og hva er vel bedre enn å lage ekstra god mat denne dagen?
Over 40 ungdomsskoler i Trøndelag skal denne dagen lage mat basert på trønderske råvarer i Mat og Helse på 9. trinn. Over 38 av fylkets 38 kommuner er involvert.
Vi foreslår at markeringen skjer i mat og helse-faget på ungdomstrinnet (9.trinn). Dere bestemmer hvor stor eller liten markeringen skal være.
Eksempel på to varianter:
I mars arrangerer Trøndelag og Trondheim Bocuse d’Or Europe, europamesterskapet i kokkekunst. Der vil de bruke råvarer fra Trøndelag, både kjøtt, fisk og grønsaker. Norsk Kylling, Lerøy og Bama er gode samarbeidspartnere til Bocuse d’Or.
Vi ønsker å vise fram mangfoldet av råvarer og produkter fra Trøndelag, og håper at dere kan ha fokus på trønderske varer denne dagen.
På ostelandet.no finnes et utvalg av spennende oppskrifter, oversikt over produsenter og temasider om ost.
Kokkene Mette Evensen og Martin Trana Flak har laget retter som egner seg til lunsj denne dagen. Se her og bli inspirert!
Kokk Martin Trana Flak har laget 6 oppskrifter som egner seg til lunsj på Matmanifestdagen.
Laks og masse godt, inspirert av surfere på Hawaii.
Pasta og laks - en klassiker! En ekstra god versjon.
Vil du imponere med posjert egg og hollandaisesaus? Da følger du framgangsmåten her, det er ikke så vanskelig som det ser ut som!