Oi Retter2024

Oi!-retten

Oi!-retten gir dere en smakebit på Trøndelags matskatter. Stem på din favoritt Oi!-rett og vær med i trekningen av en spennende premie!

Oi!-retten setter ekstra fokus på regionenes fantastiske produkter, og hvordan de kan brukes i matlaging. Smak deg gjennom hele Trøndelag på festivalområdet og oppdag nye måter å bruke fantastiske lokale produkter!

  • Alle Oi!-retter koster 60kr.
  • Oi!-retten skal gi deg en liten smakebit og ikke tenkt som ett fullstendig måltid. Sammenlign det gjerne med en en liten Pinxtos-tapas - altså "en liten munnfull"
  • Vi kårer Årets Oi!-rett fra scenen lørdag kl. 11.30, så husk å stemme torsdag og fredag!

Salte Oi!-retter 2025

Pøbelpotet – Mer lokalmat i offentlige måltider (Telt 2)
PØBELPOTET er den trønderske versjonen av ¨dirty fries¨. Vår rett er laget fra bunnen av med trønderske råvarer, den er  bærekraftig, digg og litt sunnere. Stekt potet, ost, hvitløk og chili majones og syltet rødløk. 
Allergener: Laktose, egg

 

Potetpassion à la Oppdal – Fjellmandel fra Oppdal (Telt 2)
En kremet potetsuppe laget av Fjellmandel fra Oppdal med krønsj av Fenalår fra Norge. Produktene er en del av vår matarv og derfor beskyttet som en geografisk betegnelse. 
Allergener: Melk

 

Meny's candy laksesalat – Meny (Telt 2)
I denne retten får salater fra Frosta skinne i godt selskap fra økologiske spirer fra Norske Spirer, smoked salmon candy levert av Lerøy, norske jordbær, lønnesirup, balsamicoeddik og rørosrømme. På siden serveres Nordic sourdough crisp, en eksepsjonelt sprø chips, laget i Norge av tynne skiver tradisjonelt rug-surdeigsbrød.
Allergener: Melk, sulfitt, hvetemel, rug, bygg

 

Klæbu Minipizza: Litt grovere og glutenfri – Klæbu bakeri (Telt 2)
God, glutenfri og mellomgrov minipizza bakt med norsk havre. Toppet med tomatsaus, mozzarella og kokt skinke.
Allergener: Melk

 

Chorizopizza med hot honey – Smaker fra Øyriket (Telt 7)
Pizza med ung grotteost fra Hitra Gårdsmat, hjortechorizo fra DalPro Gårdsmat og hot honey laget av honning fra Nordheim Gård og Krydder fra Hitras Krydderi.
Allergener: melk, rug og hvetegluten,

 

Hvit pizza med røkt laks – Smaker fra Øyriket (Telt 7)
Pizza med hvit saus og ung grotteost fra Hitra Gårdsmat, toppes med rødløk, ruccula og røkt laks fra Garnvik.
Allergener: Melk, rug og hvetegluten, egg, fisk.

 

Pickle pizza – Smaker fra Øyriket (Telt 7)
Mini pizza med hvit pizzasaus, sylteagurk og Ung Grotteost fra Hitra gårdsmat. Toppes med fersk dill fra Helgebostad Hagebruk.
Allergener: Melk, rug og hvetegluten, egg, sennep

 

Garnvik's Smakfulle Maki med Varmrøkt Laks – Garnvik (Telt 7)
Garnvik's Smakfulle Maki er laget ut av restproduktet fra vår egen varmrøkte laks Med det har vi skapt en herlig og smakfull Maki med varmrøkt laks. Ikke bare smaker den fantastisk – den bidrar også til mindre matsvinn!
Allergener: Fisk (laks), melk/laktose, sulfitt, sesam og egg

 

Garnvik's Smakfulle Maki med Varmrøkt Laks – Garnvik (Telt 7)
Halvgrov bagel, full av digg smak! Vi har lagt på vår røkte laks med einebær og fennikel – en skikkelig god kombo. Kremostdressing, sprø eplebiter, rødløk, fennikel og frisk salat topper det hele. En skikkelig godbit du bare kan ta med deg. Grab & Eat!
Allergener: Fisk (laks), melk, gluten. (kan inneholde spor av egg og sennep).

 

Lakselykke fra Frøya – SalMar (Telt 7)
Akevittmarinert laks fra SalMar med tørket tang fra Frøya. Økologisk Rørosrømme med pepperrot. Det hele toppet med sprø potet fra Frosta og ville vekster fra Trøndelag.
Allergener: Laktose, fisk, sennep, sulfitt 

 

Crispy krabbekaker med lime og jalapenos ranch dip – Hitramat (Telt 7)
Crispy krabbekaker av hvitt krabbekjøtt med en frisk dip med litt sting i. 
Allergener krabbekake: skalldyr, sesam, gluten (hvete), soya.
Allergener dip: melk, sennep, egg

 

Hjortegrill med kongeost – Dalpro (Telt 7)
Grillwiener de luxe. En eksklusiv tolkning av en folkekjær klassiker. Hvor saftig, knekkende grillwiener av førsteklasses hjort fra Dalpro møter den karakteristiske, smakfulle Kongeosten fra Hitra Gårdsmat. Pølsen er grillet til perfeksjon og servert i klassisk pølsebrød for å ikke søle til smaken av godt håndverk.
Allergener: Melk, gluten

 

Fiskesuppe symfoni – Hitras Krydderi (Telt 7)
Fyldig, kremet fiskesuppe med grønnsaker. Vårt unike Fisk- og sjømatkrydder setter signatur  på suppen. Toppes med hjemmelagde agar perler med persille. Suppen serveres med vårt spesiallagde focacciabrød med taresalt, urtesmør med våre krydder livretten og ramsløk.
Allergener: Fisk (torsk), laktose (melk og fløte)

 

Innherred symfoni – Innherred (Telt 12)
Potetkake-rull baket av Bakarkjerringa, med sitronmajones laget av rapsolje fra Berg Gård og Sitronolje fra Gold Of Italy. Toppes med Salsiccia-pølse, stekt med honning fra Unheim Honning, på en seng av krispi salat fra Frosta og Tyttebærdrøm fra Rekkebo. Ved siden av ligger en Coppaskinke fra Halsan kjøtt som topper det hele – søtt, salt og syrlig fra Innherred. Håper det smaker!
Allergener: Melk hvete egg sulfitt sennep

 

Potetkake med spekeskinke, purre og Rørosrømme – Inderøy Slakteri (Telt 13)
Potetkake fra Røra Bakeri servert med strimlet spekeskinke fra Inderøy Slakteri, purreløk fra Ystgård Gartneri og Rørosrømme.
Allergener: Gluten,hvete,melk

 

Smak MettiGauldalen! – Mett i Gauldaln (Telt 16)
Forrett: Flatbrød med coppaskinke (grisenakke) og frisk tyttebærkrem
Hovedrett: Gøk (takkestekt brød) med hempøsje, agurk, majones og sylta rødløk
Dessert: Hyllkake med møssmør (seterkokt prim)
Allergener: Laktose, egg, gluten

 

Lammebolle på gaffel – Smak av Fjell (Telt 16)
Lammebolle på gaffel - en smak av fjellbeitet.
Allergener: Sulfitt, løk

 

Jordnær Fristelse – Tenneltunet (Telt 17)
Ovnsbakte rotgrønnsaker servert avkjølt, toppet med rabarbra/jordbær-ketsjup. En vegetar rett, men god for alle.
Allergener: Løk

Søte Oi!-retter 2025

Et søtt sukk – Spesialitetsmerket (Telt 2)
Krinalefse fra Beiarlefs toppet med iskrem fra Bamsrudlåven og sprøtt strøssel!
Allergener: Gluten, egg

 

Nydelig ur-grøt i skjønn epleharmoni – Spesialitetsmerket (Telt 2)
Kjøleskapsgrøt av Svarthavre fra Den Sorte Havre og eplemost fra Sjure Eplepresseri med frisk bærtopping.
Allergener: Ingen

 

TUTTI – Innherred (Telt 12)
Bakarkjerringa sin potetkake fylt med Tverås Gårdsmat sin vaniljeprim i god blanding med sommerhonning fra Unheim Honning. På toppen liten tine kremtopp med lokale bringebær og tørket pollen.
Allergener: Melk hvete egg sulfitt (pollen)

 

Inderøy sommer: rabarbra- og solbærpai – Kjerringa me` Straumen (Telt 13)
Rabarbra- og solbærpai med lynghonning og sitronkrem. Både rabrabra og solbær er selvdyrket på vakre Skarnsundet. Det er smaken av Inderøysommer! 

Retten serveres på ei bjørkefjøl fra småbruket, slik at i gjenbruksånden til Kjerringa, kan du bruke denne som bordbrikke i etterkant. Oppskriften på sitronkremen er laget av Maren Myrvold.
Allergener: Egg, melk, hvetemel

 

Søte smaksopplevelser – Jentene på Tunet (Telt 14)
Sjokoladefryd med sommerfriske smaker, fløyelsmyk karamell og krydret lakris.
Smaken av kvalitet - håndlaget med kjærlighet.
Allergener: Melk og soya

 

Browniebita med Krem-honning – Smak og Opplev Melhus (Telt 16)
Ulike typer hjemmebakte browniesbiter som dyppes i kremhonning. 
Allergener: Melk, egg, hvete, kan inneholde spor av nøtter

 

Trøndersk Bombe – Norsk Gardsmeny (Telt 18)
Norsk Gardsmeny`s variant av suksess kake. Håndlaget i vårt kjøkken/konditori på Tillertorget Kjøpesenter. Førsteklasses råvare av mandler, egg, sjokolade, kremfløte, meierismør og vaniljesukker. En dessert opplevelse!
Allergener: Egg, Laktose, spor av nøtter

Vinner 2024

I 2024 var det SalMar med retten "Laks i godt lag" som stakk av med publikumsprisen for Beste Oi!-rett.

"Vår rett har 99% lokale råvarer fra trøndelag og stolt presenterer vi vårt bidrag: Lettgravet laks fra Frøya med akevitt fra Inderøy og ville vekster fra trøndelag Pisket rørosrømme med fjærhinnetang servert på frøyaflak  Alt toppet med syltet løk og sprø kvitkrull."

Samarbeidspartnere

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Interesser