Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Nytt av 2024! Vi introduserer Oi!-retten hvor vi setter ekstra fokus på regionenes fantastiske produkter, og hvordan de kan brukes i matlaging. Smak deg rundt festivalområdet og oppdag nye måter å bruke regionens fantastiske produkter.
Hjortefocaccia med ramsløkmajones - Smak og Opplev Melhus (Telt D)
Retten består av focacciabrød fra Mærkevare Hjembakst med kokmorr av hjort fra Sagløkken Hjort og ramsløkmajones fra Trøndelag Sankeri.
Allergener: Hvetemel, Egg, Sennep
Mathjerte fra Røros - Rørosmat (Telt B)
Vi serverer en vaffel med krem laget av Rørosrømme og cottage cheese. Dette toppes med honningmarengs , tørket reinsdyrkjøtt, smuldret blåmuggost, fritert bygg og tyttebærcoulis. Retten består av produkter fra: Rørosmeieriet, Galåvolden Gård, Nordli Gård, Stensaas Reinsdyrslakteri, Eggen Gardsysteri, Dyrk Mølle.
Allergener: Egg, melk, gluten (+ honning for barn under 1 år).
Sommerdessert fra Jentene på Tunet - Jentene på Tunet - Chocolatier (Telt J)
Håndverksgelato/sorbet - laget med de beste råvarer. 2 smakfulle vinnere fra fjorårets Matfestival - Mangotango (Årets Søtsak) og Pistasjkrønsj (Årets Nykommer)
Allergener: Pistasjnøtter og melk.
Saltfiskball streetfood style - Smaker fra Øyriket (Telt E)
Saltfiskball servert med baconmajones og syltet kålrot. Digg tradisjonsmat fra Øyriket i gatematstil.
Allergener: Fisk, Melk, Bygg Gluten, Hvete Gluten
Crabroll (bitesize) - Smaker fra Øyriket (Telt E)
Få vår digge crabroll i smaksporsjon - Krabbe fra Hitramat servert med majones, hvitløk og sitron på "brioche" brød stekt i smør.
Allergener: Skalldyr, hvitløk, gluten, egg, sitrus
En smak fra hav og land - Garnviks Røkeri AS / Smaker fra Øyriket (Telt E)
En smak fra hav og land er en fyldig og lun kremet ertesuppe toppet med sukkererter, finskåret reddik og noe gode biter av Garnviks mildrøkte Aquavitlaks. Avsluttet med noen fine sirkler med laktosefri creme fraiche og en god og smaksrik Frøyaflak på toppen. Den perfekte starten på et lite måltid eller en del av et større. Velbekomme!
Allergener: Suppen inneholder fisk, men er både gluten og laktosefri. Gluten i Frøyaflak.
Laks i godt lag - SalMar AS/Frøya (Telt E)
Vår rett har 99% lokale råvarer fra trøndelag og stolt presenterer vi vårt bidrag: Lettgravet laks fra Frøya med akevitt fra Inderøy og ville vekster fra trøndelag Pisket rørosrømme med fjærhinnetang servert på frøyaflak Alt toppet med syltet løk og sprø kvitkrull.
Allergener: Hvetegluten, laktose, sennep og sulfitt. OBS. kan tilbys glutenfritt. Spør før du bestiller.
Pikant trønder - MENY (Telt L)
Blåskjell fra Åfjord dampet med en spicy salami fra Grilstad og No Buzz No Fuzz fra Røros Bryggeri, serveres med Frostachips.
Allergener: Bløtdyr og gluten (bygg).
Kokmær på Rugbrød - Mett i Gauldaln (Telt D)
Kokmær på Rugbrød Kokmorr fra Mersmak på Stig`s Rugbrød fra Soknedal Bakeri. Smør fra Røsbjørgvolden. Litt frisk salat og toppet med tyttebærkrem.
Allergener: Hvete og melk.
En smak av Lierne / A taste of Lierne - LiVERTEN (Telt F)
En smak av Lierne! *Grævfisk av Blåfjellrøye på steinovnsbakt pekkabrød, seterrømme og løk *Basturøkt reinhjerte på takkestekt tjukkbrød med tyttebærsaus *Smurt lefse Smakstallerken med smaker fra lokale produsenter i Lierne: LiVERTEN: Grævfisk (Spesialitetsmerke), pekkabrød, tjukbrød Li-snadder: Basturøkt reinsdyrhjerte Baxt Lierne: Smurt søt lefse
Allergener: Gluten (hvete, rug). Laktose (melk, rømme, fløte).
Vannbakkels med bringebærkrem - Trondheims Matperler SA (Telt D)
Vannbakkels med bringebærkrem, pyntet med friske bær og spiselige blomster.
Allergener: Hvete, melk, egg
Trondheims Matperler Spekesopp - Trondheims Matperler SA (Telt D)
Trondheims Matperler spekekopp, spekemat fra våre gårder med egen rømme
Allergener: Laktose
Gårdsvaffel - Trondheims Matperler SA (Telt D)
Gårdsvaffel med rørt bringebærsyltetøy og gårdsrømme
Vorpå's Lakseskive - Vorpå Lokalmat (Telt L)
Steinovnsbaktbrød med røkt laks, ramsløkdressing og salat.
Allergener: Hvetegluten, melk og fisk.
Solbusøi - Smak Orkland (Telt E)
Leverpostei av storfe fra Renskleiv gård Bacon laget på lammesider fra Åstfjordlam, akevittgele laget på Thams akevitt og beter fra hotellets egen kjøkkenhage. Akevittanbefaling fås på stand.
Allergener: Melk og hvete. OBS. kan tilbys glutenfritt. Spør før du bestiller.
Fjeldheim - Smak Orkland (Telt E)
Høvding Hereford spekepølse fra Steindalen gård Røkt Høvding Sverre fra Orkladal ysteri, Røros rømme og lokale tyttebær. Akevittanbefaling fås på stand.
Skjenaldfossen - Smak Orkland (Telt E)
Gelmin fra Orkladal ysteri Speket eggeplomme fra Storkvikne gård, rødløk og sitronkrem fra Goille godt.
Allergener: Melk, hvete og egg. OBS. kan tilbys glutenfritt. Spør før du bestiller.