Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Oi!-retten setter ekstra fokus på regionenes fantastiske produkter, og hvordan de kan brukes i matlaging. Smak deg gjennom hele Trøndelag på festivalområdet og oppdag nye måter å bruke fantastiske lokale produkter!
Pøbelpotet – Mer lokalmat i offentlige måltider (Telt 2)PØBELPOTET er den trønderske versjonen av ¨dirty fries¨. Vår rett er laget fra bunnen av med trønderske råvarer, den er bærekraftig, digg og litt sunnere. Stekt potet, ost, hvitløk og chili majones og syltet rødløk. Allergener: Laktose, egg
Potetpassion à la Oppdal – Fjellmandel fra Oppdal (Telt 2)En kremet potetsuppe laget av Fjellmandel fra Oppdal med krønsj av Fenalår fra Norge. Produktene er en del av vår matarv og derfor beskyttet som en geografisk betegnelse. Allergener: Melk
Meny's candy laksesalat – Meny (Telt 2)I denne retten får salater fra Frosta skinne i godt selskap fra økologiske spirer fra Norske Spirer, smoked salmon candy levert av Lerøy, norske jordbær, lønnesirup, balsamicoeddik og rørosrømme. På siden serveres Nordic sourdough crisp, en eksepsjonelt sprø chips, laget i Norge av tynne skiver tradisjonelt rug-surdeigsbrød.Allergener: Melk, sulfitt, hvetemel, rug, bygg
Klæbu Minipizza: Litt grovere og glutenfri – Klæbu bakeri (Telt 2)God, glutenfri og mellomgrov minipizza bakt med norsk havre. Toppet med tomatsaus, mozzarella og kokt skinke.Allergener: Melk
Chorizopizza med hot honey – Smaker fra Øyriket (Telt 7)Pizza med ung grotteost fra Hitra Gårdsmat, hjortechorizo fra DalPro Gårdsmat og hot honey laget av honning fra Nordheim Gård og Krydder fra Hitras Krydderi.Allergener: melk, rug og hvetegluten,
Hvit pizza med røkt laks – Smaker fra Øyriket (Telt 7)Pizza med hvit saus og ung grotteost fra Hitra Gårdsmat, toppes med rødløk, ruccula og røkt laks fra Garnvik.Allergener: Melk, rug og hvetegluten, egg, fisk.
Pickle pizza – Smaker fra Øyriket (Telt 7)Mini pizza med hvit pizzasaus, sylteagurk og Ung Grotteost fra Hitra gårdsmat. Toppes med fersk dill fra Helgebostad Hagebruk.Allergener: Melk, rug og hvetegluten, egg, sennep
Garnvik's Smakfulle Maki med Varmrøkt Laks – Garnvik (Telt 7)Garnvik's Smakfulle Maki er laget ut av restproduktet fra vår egen varmrøkte laks Med det har vi skapt en herlig og smakfull Maki med varmrøkt laks. Ikke bare smaker den fantastisk – den bidrar også til mindre matsvinn!Allergener: Fisk (laks), melk/laktose, sulfitt, sesam og egg
Garnvik's Smakfulle Maki med Varmrøkt Laks – Garnvik (Telt 7)Halvgrov bagel, full av digg smak! Vi har lagt på vår røkte laks med einebær og fennikel – en skikkelig god kombo. Kremostdressing, sprø eplebiter, rødløk, fennikel og frisk salat topper det hele. En skikkelig godbit du bare kan ta med deg. Grab & Eat!Allergener: Fisk (laks), melk, gluten. (kan inneholde spor av egg og sennep).
Lakselykke fra Frøya – SalMar (Telt 7)Akevittmarinert laks fra SalMar med tørket tang fra Frøya. Økologisk Rørosrømme med pepperrot. Det hele toppet med sprø potet fra Frosta og ville vekster fra Trøndelag.Allergener: Laktose, fisk, sennep, sulfitt
Crispy krabbekaker med lime og jalapenos ranch dip – Hitramat (Telt 7)Crispy krabbekaker av hvitt krabbekjøtt med en frisk dip med litt sting i. Allergener krabbekake: skalldyr, sesam, gluten (hvete), soya. Allergener dip: melk, sennep, egg
Hjortegrill med kongeost – Dalpro (Telt 7)Grillwiener de luxe. En eksklusiv tolkning av en folkekjær klassiker. Hvor saftig, knekkende grillwiener av førsteklasses hjort fra Dalpro møter den karakteristiske, smakfulle Kongeosten fra Hitra Gårdsmat. Pølsen er grillet til perfeksjon og servert i klassisk pølsebrød for å ikke søle til smaken av godt håndverk.Allergener: Melk, gluten
Fiskesuppe symfoni – Hitras Krydderi (Telt 7)Fyldig, kremet fiskesuppe med grønnsaker. Vårt unike Fisk- og sjømatkrydder setter signatur på suppen. Toppes med hjemmelagde agar perler med persille. Suppen serveres med vårt spesiallagde focacciabrød med taresalt, urtesmør med våre krydder livretten og ramsløk.Allergener: Fisk (torsk), laktose (melk og fløte)
Innherred symfoni – Innherred (Telt 12)Potetkake-rull baket av Bakarkjerringa, med sitronmajones laget av rapsolje fra Berg Gård og Sitronolje fra Gold Of Italy. Toppes med Salsiccia-pølse, stekt med honning fra Unheim Honning, på en seng av krispi salat fra Frosta og Tyttebærdrøm fra Rekkebo. Ved siden av ligger en Coppaskinke fra Halsan kjøtt som topper det hele – søtt, salt og syrlig fra Innherred. Håper det smaker!Allergener: Melk hvete egg sulfitt sennep
Potetkake med spekeskinke, purre og Rørosrømme – Inderøy Slakteri (Telt 13)Potetkake fra Røra Bakeri servert med strimlet spekeskinke fra Inderøy Slakteri, purreløk fra Ystgård Gartneri og Rørosrømme.Allergener: Gluten,hvete,melk
Smak MettiGauldalen! – Mett i Gauldaln (Telt 16)Forrett: Flatbrød med coppaskinke (grisenakke) og frisk tyttebærkremHovedrett: Gøk (takkestekt brød) med hempøsje, agurk, majones og sylta rødløkDessert: Hyllkake med møssmør (seterkokt prim)Allergener: Laktose, egg, gluten
Lammebolle på gaffel – Smak av Fjell (Telt 16)Lammebolle på gaffel - en smak av fjellbeitet.Allergener: Sulfitt, løk
Jordnær Fristelse – Tenneltunet (Telt 17)Ovnsbakte rotgrønnsaker servert avkjølt, toppet med rabarbra/jordbær-ketsjup. En vegetar rett, men god for alle.Allergener: Løk
Et søtt sukk – Spesialitetsmerket (Telt 2)Krinalefse fra Beiarlefs toppet med iskrem fra Bamsrudlåven og sprøtt strøssel!Allergener: Gluten, egg
Nydelig ur-grøt i skjønn epleharmoni – Spesialitetsmerket (Telt 2)Kjøleskapsgrøt av Svarthavre fra Den Sorte Havre og eplemost fra Sjure Eplepresseri med frisk bærtopping.Allergener: Ingen
TUTTI – Innherred (Telt 12)Bakarkjerringa sin potetkake fylt med Tverås Gårdsmat sin vaniljeprim i god blanding med sommerhonning fra Unheim Honning. På toppen liten tine kremtopp med lokale bringebær og tørket pollen.Allergener: Melk hvete egg sulfitt (pollen)
Inderøy sommer: rabarbra- og solbærpai – Kjerringa me` Straumen (Telt 13)Rabarbra- og solbærpai med lynghonning og sitronkrem. Både rabrabra og solbær er selvdyrket på vakre Skarnsundet. Det er smaken av Inderøysommer!
Retten serveres på ei bjørkefjøl fra småbruket, slik at i gjenbruksånden til Kjerringa, kan du bruke denne som bordbrikke i etterkant. Oppskriften på sitronkremen er laget av Maren Myrvold.Allergener: Egg, melk, hvetemel
Søte smaksopplevelser – Jentene på Tunet (Telt 14)Sjokoladefryd med sommerfriske smaker, fløyelsmyk karamell og krydret lakris.Smaken av kvalitet - håndlaget med kjærlighet.Allergener: Melk og soya
Browniebita med Krem-honning – Smak og Opplev Melhus (Telt 16)Ulike typer hjemmebakte browniesbiter som dyppes i kremhonning. Allergener: Melk, egg, hvete, kan inneholde spor av nøtter
Trøndersk Bombe – Norsk Gardsmeny (Telt 18)Norsk Gardsmeny`s variant av suksess kake. Håndlaget i vårt kjøkken/konditori på Tillertorget Kjøpesenter. Førsteklasses råvare av mandler, egg, sjokolade, kremfløte, meierismør og vaniljesukker. En dessert opplevelse! Allergener: Egg, Laktose, spor av nøtter
I 2024 var det SalMar med retten "Laks i godt lag" som stakk av med publikumsprisen for Beste Oi!-rett.
"Vår rett har 99% lokale råvarer fra trøndelag og stolt presenterer vi vårt bidrag: Lettgravet laks fra Frøya med akevitt fra Inderøy og ville vekster fra trøndelag Pisket rørosrømme med fjærhinnetang servert på frøyaflak Alt toppet med syltet løk og sprø kvitkrull."
Interesser