Stiftsgarden Matfest 2023 Photo Wil Lee Wright 110A8803
Trøndersk matfestival | 05.08.23

"Triveligere enn dette kan vi ikke ha det"

"Triveligere enn dette kan vi ikke ha det" - det fantastiske sitatet er sakset fra Adressa og omhandler den fantastiske folkefesten vi så under første dag av Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen 2023. Vi er jo enige. Selvfølgelig. Men så er vi kanskje litt inhabile?

Ute i folkehavet kan det virke som mange er enige med oss. Vi sjekker med produsentene for å være sikre: - Første dag var helt vill! Mona Nynes fra Hitra Gårdsmat er over seg av begeistring. - Vi var to stykker her på stand (Mona og ektemannen Lars Nynes) og vi kunne rett og slett ikke gå på do en gang. Vi har hatt masse salg og vi har omsetningsrekord på en dag. 

Mona Nynes fra Hitra Gårdsmat. Foto Sigrid Erdal/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Hitra Gårdsmat vant prisen som Årets Produkt for sin Kongeost, og var nominert med tre forskjellige oster, noe som også hjalp til å øke trykket på standen.

-I fjor hadde vi stand både her på Smaker fra øyriket og på Bondens Marked, men vi har fortsatt solgt mere i dag enn vi gjorde på begge de bodene ila en dag i fjor.

En annen aktør som merket trykket på standen var Galåvolden Gård, som kan melde at de solgte i snitt 1750 pinnevafler hver dag. Vaflene er laget på røre av melk og egg fra egen gård og byggmel fra Dyrk Mølle. - Trøndersk Matfestival er en eventyrlig historie og vi selger pinnevafler så det suser sier Anita Galåen. – Det har også gått masse is, og vi har startet å ringe i kubjella fra gården hver gang vi tømmer en femliters iskasse. Hermet litt etter Bryggerifestivalen der og det synes folk er morsomt!

 

Gustav Myraune fra RÅGO, Foto Wil Lee-Wright/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Elleville tilstander

Fra Frostateltet, som for øvrig vant prisen som årets stand meldes det også om salgsrekord. -Det har vorri heeeeilt toillat! Sier Johan Arnt Hernes fra Grønnsaker fra Frosta. – I løpet av de to første dagene omsatte vi for like mye som hele festivalen i fjor – og det var ny rekord da også.

-Vi kunne jo ha solgt mer sier Inger Oldervik, men nå er alle produsentene her, og ingen som kan hente mer. Det har vært litt sånn at alle som har vært der hjemme har lassa opp alt de får inn i personbilene sine og kommet kjørende.

Også Eivind Aune fra Jentene På Tunet er fornøyd. -  Det har gått veldig bra, vi har en stor stand i år, med en fin plassering for oss her i skyggen av Vår Frues kirke. Vi har hatt mange innom standen, mange kjenner oss jo fra tidligere år og kommer innom hvert år, det er jo særdeles hyggelig. Jentene på Tunet vant priser i to forskjellige kategorier for de nye isene sine. - Vi har solgt vanvittig mye is, vi har hatt 4-6 hender som har scoopet is kontinuerlig hele dagen.

Jentene På Tunet. Foto Sigrid Erdal/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

- Vi så at vi kom til å gå tom for is i løpet av torsdagen, det hadde vi ikke trudd vi skulle gjøre.- vi tenkte at det vi hadde med oss holdt til mye av morgendagen også. Men vi har nok is på Selbu så vi har bare hentet mer til hver dag, sier Ståle Sandvik der han står høyt oppe på en betongblokk og tar i mot betaling for isen.

En fornøyd Daglig Leder

- Dette er de beste festivalene vi har kjørt noensinne. Stemningen har vært helt topp alle tre dagene. - Dette er det første året siden 2019 at vi har kunne kjørt som normalt, og vi merker at Covid er over, og det er en helt fantastisk følelse.

- Når produsentene og publikum er fornøyd, da er vi fornøyd avslutter Rustad før hun fornøyd haster videre til neste produsent. 

Aslaug Rustad, Dalig Leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Foto Nils Heldal/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

 

 

 

Aktuelt