Matopplevelser

Trøndelag - en reise verdt

Matopplevelser i Trøndelag

Trøndelag er en reise verdt! Her har vi samlet lokalmat- og drikkeprodusenter i Midt-Norge. Du finner blant annet informasjon om produsenter som tilbyr produkter og retter som bygger på lokale råvarer, matspesialiteter eller mattradisjoner, produsenter som tilbyr lokal mat, drikke og råvarer av høy kvalitet og prosjekter med fokus på lokal mat og drikke.

Her finner du også skreddersydde matreiser i Trøndelag, fra kyst til fjell. Reisene er satt sammen av Visit Innherred og Oi! Trøndersk Mat og Drikke i samarbeid med lokale tilbydere. 

 

Finn din reise

Midt i Norge ligger et område som har fått noe helt unikt fra naturen. I Trøndelag er det noe helt eget med jordsmonn, klima og havstrømmer. Fra mildt, fuktig kystlandskap til kjølig, tørr vidde og fjell. Lange, lyse sommernetter. Når råvaren vokser lenge og sakte, får den en unik smak.

Gjennom generasjoner har vi dyrket, sanket og lært hva jorda og sjøen vil gi tilbake. Her finnes kanskje verdens beste områder for sjøkreps, krabbe, kamskjell og blåskjell. Fisk og sjømat sendes ut til hele verden. Herfra kommer gris, kylling, sau og storfe, grønnsaker, bær og vilt. Alt du kan tenke deg fra hav til høgfjell.

Trøndelag har råvarer i verdensklasse og mattradisjoner vi er stolte av. Gjennom Trøndersk Matmanifest står vi sammen og løfter matregionen inn i framtida. Vi har et stort antall produsenter av mat- og drikkespesialiteter, side om side med foredling i stor skala.

Trøndelag er foregangsfylke på økologisk melk og kjøtt. Kokker og restauranter er stolte av råvarene, og bruker håndverket sitt til å få fram det beste. Reiselivet løfter frem maten og gir deg nye, smakfulle opplevelser.

Trondheim

Norges mathovedstad med gastronomiske perler på rekke og rad. 

Matbyen Trondheim

Røros

Maten har satt Røros og Trøndelag på kartet internasjonalt. De har koblet verdensarv og mat på en unik måte, ble kåret til Norges matdestinasjon i 2017 og har inspirert mange lokalmatprodusenter i hele Norge og Norden. Her får du renommerte produkter fra dyktige håndverkere.

Opplev Røros

Innherred

Innherred - i hjertet av Trøndelag. Brede jordbruksbygder gir et mangfold av matproduksjon. Innherred har mye å by på med korte avstander - her kan du oppleve vikinger, spennende historie og god lokal mat og drikke. Velkommen til vår stand!

Innherred

Oppdal

Fjellbygda har et bakeri og mathall som på kort tid har fått rykte langt utenfor regionens grenser. Kombiner lokale smaksopplevelser med god overnatting og bli noen dager på Oppdal.

Opplev Oppdal

Opplev Hitra og Frøya

Kjent for oppdrettslaks verden over. Og øyriket byr på flere råvarer som hører kysten til; krabber, tare, skjell og fisk rett fra havet. I tillegg lokalproduserte oster, villsaukjøtt og hjortekjøtt i verdensklasse. 

Opplev Hitra og Frøya

Fosen

Fosen kalles gjerne et Norge i miniatyr, tett på både hav og fjell, et kontrastenes rike.

Opplev Fosen

Orkland

Orkland har et rikt og frodig landbruk. Her trives dyra, som gir kjøtt, egg og melk som blir til smakfull ost i verdensklasse. Grønnsaker dyrkes med omhu og kjærlighet, og du har kanskje hørt snakk om Lensvik-bær? Biene bidrar i arbeidet og gir den søteste honning. Her er en av Norges beste lakseelver, Orkla, og ute i Agdenes møter du kysten og fiskebåtene. 

Opplev Orkland

Namdalen

Opplev smaken fra kyst til fjell - Visit Namdalen!

Opplev Namdalen