Hitra Frøya

Øyriket

Frøya og Hitra –mat i verdensklasse fra den blå og grønne åker

Her kommer du tett på havets skattekammer. Friskt, vilt, ramsalt - og meget gjestmildt. Frøya og Hitra byr på råvarer som hører kysten til; krabber, skjell og fisk rett fra havet, og lokalprodusert ost, villsaukjøtt og hjortekjøtt i verdensklasse. Frøya og Hitra er lidenskapelig opptatt av matproduksjon - i samspill med naturen.

Smaker fra Øyriket – mat og drikke fra Hitra og Frøya

På Hitra kan du besøke Dalpro Gårdsmat her kan du handle ureist mat. Hjorten og villsauen blir slaktet lokalt og du får kjøpt den i gårdsbutikken sammen med en rekke av de lokale matleverandørene. Besøker du Helgebostad kan du bestille deg en omvisning i åkeren hos Helgebostad Hagebruk. Her finner du alt fra grønnsaker til spiselige blomster. Blomstene har blant annet vært på menyen hos Michelin restauranter. Nærmeste nabo blir Hitra Gårdsmat, her finner du prisbelønnet økologisk ost og omvisning i grotten hvor grotteostene blir modnet.

Tar du turen videre til Frøya kan du få følelsen av å besøke mormor hos Hurran gård og kafe. De har kortreist mat som foredles på gården. Besøk utsalget til Dolmøy Seafood på Rabben restaurant for å få sjømat, både hvit fisk, laks og ørret. De kan tilby et bredt sortiment av fisk, som fersk, lettsaltet og diverse røkte produkter. På Bryggeriet Frøya kan du delta på ølsmaking og pubkvelder samt handle øl sompasser til maten fra Hitra og Frøya. Hos Familiebedriften Garnviks Røkeri får du ekte råvarer med utsøkt smak, kvalitetsgaranti og kombinasjon av ny og gammel matkunnskap.


Trøndelagskysten

Øyrekka

Visit Hitra

Overnatting med matopplevelser

Hjorten Hotell Hitra

Hjorten Hotell Hitra har hjerte for lokal mat fra land og sjø. Vi har høy kvalitet, hvor lokale tradisjoner, nyskapende trender og lokale råvarer står i fokus.

Les mer
Hotell Frøya

Dette hotellet er i sentrum på Frøya, Sistranda.

Les mer