53097127038 67D5a77d78 K

Bryggeri 2024

Bryggeri 2024

Årets line-up er klar!

Det er som alltid hovedfokus på trønderske og midt-norske bryggeri, i tillegg har vi fått med andre norske bryggeri helt fra Lindesnes i sør, til Vadsø i nord. Bryggerifestivalen får også besøk fra Irland, Wales og Tsjekkia. 

Fordi Bryggerifestivalen er en kunnskapsfestival, oppfordrer vi besøkende til å snakke med håndverksbryggerne bak baren. De har masse erfaring og kunnskap de gjerne vil dele med deg. 

Austmann Bryggeri

Austmann ble i 2013 etablert av de tre kompisene Vinko, Anders og Thomas, og er et bryggeri som drives av eventyrlyst, utforskning av smaker og fokus på kvalitet. Bryggeriet ligger på Sluppen i Trondheim og har både fabrikkutsalg og taproom.

Les mer

Berentsens Brygghus

Berentsens Brygghus ble etablert i 1895 og ligger i Egersund sør for Stavanger. Det brygges alt fra tradisjonelle pilsnere til kreative øl, samt sider og andre brygg med og uten alkohol. 

Les mer

Bryggeriet Frøya

På Uttian, en liten øy på Frøya i Trøndelag og med havet som nærmeste nabo brygges øl som hyller kystkulturen. Navnene på bryggene er tatt fra mytologiske figurer og sagn fra de store hav. Ølet brygges på Trøndelags beste vann og med tålmodig håndverk.

Les mer

Bådin

Bådin ble stiftet 2012 av seks kompiser med lidenskap for godt øl, og fokuserer på balanserte øl inspirert av belgiske og amerikanske stiler. Med en klar lokal tilnærming på alt de gjør, både når det gjelder navn på øl, profilering utad og samarbeid med lokale partnere, har de satt Bodø på kartet når det gjelder godt håndverksøl.

Les mer

Crave Cave Brewery

Crave Cave Brewery er fra Averøy ved den storslåtte Atlanterhavsveien. De brygger håndverksøl og er opptatt av smaker som passer det nordmørske lynnet og kulturen.

Les mer

E.C. Dahls Bryggeri

E.C. Dahls har brygget øl i Trondheim siden 1856 og har en stolt og rik historie å fortelle. Flaggskipet er en viss pils, men siden den storstilte ombygningen i 2016 har bryggeriet lansert godt over 100 nye øl for publikum. På E.C. Dahls på Nyhavna i Trondheim kan du besøke bryggeriet, få omvisning og besøke restauranten.

Les mer

Gardsbrenneriet

I Sandane i Nordfjord holder Gardsbrenneriet til. Her lager de alt fra alkoholfri drikke, sider, likør og brennevin. De har stort fokus på lokale råvarer, og dyrker ulike frukter, grønnsaker og krydder på gården, som de bruker i produktene sine. 

Les mer

Graff Brygghus

Graff Brygghus ble etablert i Tromsø i 2015, og er i år Bryggerifestivalens nordligste bryggeri. De er inspirert av tradisjonelt håndverk og moderne industri, og brygger øl som reflekterer stilen og smakene de selv setter pris på. 

Les mer

Gulating - Alkoholfritt

Tommy Holen Helland fra Gulating Byhaven stiller med alkoholfritt brygg. Her finner du både alkoholfri pils og IPA, samt perlende drikker med blåbær, rabarbra, nype og mange andre leskende smaker.

Les mer

Hammerhead Brewing Company

Hammerhead BC. er et uavhengig håndverksbryggeri med sin tilhørighet i Trondheim by. Med en moderne ølfilosofi er de ikke redd for å utfordre stilartene, og brygger alt fra klassisk til radikalt. De er opptatt av ferske råvarer og bruker gjerne lokale ingredienser.

Les mer

Hogna Brygg

Hogna Brygg holder til på Singsås, en time sør for Trondheim. Her brygger de øl med bryggeutstyr på bærekraftige løsninger, ofte med malt fra Trøndelag, og går etter både tradisjonelle og innovative smaker.

Les mer

Homborsund Bryggeri

Homborsund Bryggeri ligger i Kristiansand, midt på Sørlandet. Bryggeriet ble stiftet i 2017 og har også Qvart Ølkompani under fanen sin. De brygger alt fra alkoholfri øl til belgisk quadrupel og er glad i kombinasjonen av øl og mat.

Les mer

Klostergården Håndbryggeri

Klostergården Håndbryggeri ligger på den lille øya Tautra midt i Trondheimsfjorden, og på gården kan du både overnatte og spise god mat. Stedet har en sterk historisk forankring til Frostating og klostertradisjonen. Bryggeriet har et eget såinghus hvor de røyker maltet etter gamle vikingtradisjoner.

Les mer

Lervig

Lervig er et uavhengig håndverksbryggeri med base i Stavanger, og brygger mange ulike ølstiler på gode råvarer. I år har de 20-årsjubileum!

Les mer

Lokal Tap

Lokal Tap - her får du smake brygg fra lokale trønderske bryggeri!

 

 

Les mer

Mjøderiet

Mjøderiet er Norges første mjøderi, skapt av fem ildsjeler fra Bergen. Mjøderiet ønsker å spre kunnskap om mjød - honningvin - og gjenopplive de klassiske stilene og eksperimentere med nye og spennende smaker. De har en fot i den gamle mjødtradisjonen og en i den nye håndverksbryggeri-kulturen.

Les mer

Molo Brew

Molo Brew er en bryggeripub i Ålesund. Her brygger de øl inspirert av musikken de elsker å høre på, og man kan velge mellom faste klassikere og en rekke eksperimentelle øltyper.

Les mer

Monkey Brew

Monkey Brew er et innovativt håndverksbryggeri med base i Trondheim. De lager øl i moderne craft beer-ånd, alt fra IPAs med mye humle og surøl med masse frukt, til fatlagrede imperial stouts og ekte surøl lagret i foeders og på eikefat.

Les mer

Nua Brygghus

Nua Brygghus er Norges sydligste bryggeri og lager håndverksøl i Mandal, Lindesnes kommune. Nua er en av få bryggeri som satser på glutenfritt øl - og dette blir deres første år på Bryggerifestivalen.

Les mer

Nøgne Ø

Nøgne Ø er Norges første håndverksbryggeri og ble grunnlagt i Grimstad i 2002. De jakter etter spennende smaker og ingredienser, og brygger sesongbaserte og eksperimentelle brygg.

Les mer

Polly's Brew Co.

Polly's Brew Co. kommer fra Nord Wales, og har siden 2018 vokst seg til et stort moderne bryggeri. De har fokus på pale ale og ipa, men brygger også andre ølstiler. 

Les mer

Raus Bryggeri

Raus Bryggeri holder til på Nesna, midt på Helgelandskysten. Bryggeriet lager øl og brus, og ble startet våren 2019. De har raskt vokst til å bli et av Nordland største ølbryggerier.

Les mer

Rodebak Gårdsbryggeri

Rodebak Gårdsbryggeri holder til på Innset en time sør for Trondheim. Den første som brygget øl her var bestemor. På Rodebak blir det brygget et spekter av øl på egenhentet gjær fra kontinentet, inspirert av belgiske gårdbrukere og europeiske ølfestivaler.

Les mer

RYGR Brygghus

RYGR Brygghus er et mikrobryggeri i Kverneland Næringspark på Jæren, og ble etablert i 2017. De er i 2020 blitt et av de største mikrobryggeriene i landet. Bryggeriet har vært en pådriver for bruk av lokale råvarer i produksjonen, og benytter i stor utstrekning malt fra samme kommune fra Jæren Korn & Malt og havregryn fra Stangeland Mølle.

Les mer

Røros Bryggeri

Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk brygger ekte håndverksøl med nye oppskrifter basert på flere hundre år gamle øltradisjoner fra Røros-traktene.

Trondhjem Mikrobryggeri

Trondhjem Mikrobryggeri ble etablert i 1998 og var den andre bryggeripuben som startet sin virksomhet i Norge. I år feirer de 25-årsjubileum! Bryggeriet og mikrodestilleriet holder til midt i Trondheim sentrum, og brygger for enhver smak.

Les mer

Wettre Bryggeri

Wettre er et mikrobryggeri og destilleri med beliggenhet på Søndre Vettre Gård i Asker. Her produserer de håndlaget øl av naturlige råvarer, og har en egen pub som heter Kråka.

Les mer

Wicklow Wolf

Wicklow Wolf er et irsk håndverksbryggeri etablert i 2014. Bryggeriet er kjent for sin bærekraftige tilnærming og bruker egenprodusert humle fra Irlands første kommersielle humlehage. De produserer en rekke øltyper, inkludert Pale Ale, IPA og eksperimentelle brygg. 

Les mer

Wild Creatures

Wild Creatures tar turen fra Tsjekkia! De lager spontanfermentert øl, hvor vørteren kjøles ned i åpne kar, og lar gjærsorter fra omgivelsene påvirke ølet i stedet for å tilsette ferdig gjær. Vørteren tappes over på fat fra Frankrike, og fermenteres i alt fra 6-9 måneder, til flere år. Hvert fat er unikt, og sjekkes regelmessig. 

Les mer

ØX

Under Frati på Torvet ligger Øx Tap Room, i en nesten 300 år gammel hvelvkjeller med masse historie i veggene. Her har de bryggeri og destilleri. De brygger mest klassiske stilarter som passer til menyen i restauranten, men leker også med eikefatlagring og andre ting.

Les mer

Samarbeidspartnere