Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
I flere år har Trøndersk Matfestival hatt en egen festivalkokk som skal være med på å løfte trønderske råvarer og produsenter. I år er vi eksta heldige da vi ikke bare har én, ikke to, men hele tre superflinke festivalkokker. I tillegg er alle tre fra Trøndelag og ekstremt opptatte av lokale råvarer.
Håvard Werkland er opprinnelig fra Kyrksæterøra og jobber til daglig på Speilsalen ved Britannia Hotel.
Han ble Årets Kokk 2023 - og representerte dermed Norge under Bocuse d’Or Europe på hjemmebane i Trondheim i mars. Håvard tok likesågodt bronsjeplass og skal dermed representere Norge i verdens vanskeligste, og mest prestisjefylte kokkekonkurranse i Lyon i januar: Bocuse d’Or.
Under årets festival har Håvard hovedansvaret for den avsluttende festivalmiddagen, Håvard Werkland - Veien til Lyon som holdes i Herresalen i Erkebispegården.
Opplev en historisk festivalmiddag med en av Norges mest talentfulle kokker, Håvard Werkland, lørdag 3. august i den storslåtte Herresalen i Erkebispegården. Werkland, som denne vinteren skal representere Norge i Bocuse d'Or i Lyon – verdensmesterskapet i kokkekunst – har satt sammen en utsøkt 4-retters meny spesielt for denne kvelden.
Eli Anne kommer fra Leksvik og har erfaring fra på To Rom og Kjøkken, hun skal nå snart starte på Tollbua.
Hun ble kåret til Årets Unge Kokk i 2023, og er med det kvalifisert til å konkurrere under Årets Kokk 2025.
Eli Anne var også del av teamet til Håvard Werkland under Bocuse d'Or Europe 2024, som ble arrangert i Trondheim.
Sammen med Fredrik Totland skal hun drive Mobil Kokkelering under årets festival, hvor de skal ha flere show på forskjellige scener gjennom festivalen og lage mat med noen av de fantastiske produktene til utstillerne.
Festivalkokkene Eli Anne Sundset og Fredrik Totland skaper matmagi med de beste råvarene og produktene fra de 14 regionene som har stand. De unge kokkene vil kjøre flere show fra forskjellige scener under årets festival.
Fredrik kommer fra Sørli i Lierne og jobber til daglig på Le Bistro.
Han var med på laget til Håkon Solbakken under Årets Kokk 2023, han har vunnet Nordisk mesterskap for kokkelæringer og Asko servering Trondheimscup.
Fredrik ble interessert i kokkefaget da han var svært ung og fikk sin første kokkejakke allerede som tiåring, og åpnet faktisk en food truck på Lierne som 15-åring. Han har også vært med på å utvikle og er medeier i foodtruck-konseptet LiVERTEN.
Sammen med Eli Anne Sundset skal han drive Mobil Kokkelering under årets festival, hvor de skal ha flere show på forskjellige scener gjennom festivalen og lage mat med noen av de fantastiske produktene til utstillerne.