Matfest Apning 2023 Photo Wil Lee Wright 110A7857
Trøndersk matfestival | 04.08.23

Storslått åpningsfest

Mens sola skinte kunne vi endelig igjen samles ved Ravnkloa for en storslått åpningsseremoni av årets Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen.

I tradisjon tro kom Frosta roende med flotte råvarer til Trøndersk Matfestival, og med seg i båten hadde de Sandra Borch, som brukte sin siste dag som Landbruks og matminister til å delta på Trøndersk Matfestival.

På sin siste dag som Landbruks og matminister fikk Sandra Borch møte Trøndelags Ordførere på rekke og rad. Foto: Sigrid Erdal/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

- Den løpende matproduksjonen over hele landet er avgjørende for å sikre en nasjonal matforsyning i et beredskapsperspektiv, og her hyllet Landbruksminsteren Midt-Norge for å gå foran.

Endelig tilbake på Ravnkloa

Aslaug Rustad, Daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke var strålende fornøyd met oppmøte under åpningsseremonien. - Endelig kan vi ønske dere alle tilbake hit til Ravnkloa og til åpning av Trøndersk Matfestival 2023 – tusen takk for at du kom!

Aslaug Rustad, Daglig Leder Oi! Trøndersk Mat og Drikke: Foto: Sigrid Erdal/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

I år åpnet vi Trøndersk Matfestival samme dag som Olavsfest avsluttet, og samarbeidet ble markert gjennom et besøk fra Little Amal under åpningsseremonien. Little Amal er en dukke på tre og en halv meter av ei syrisk flyktningjente som har reist over hele verden og blitt et internasjonalt symbol på menneskerettigheter.

Little Amal ble tatt god i mot av en rekke ordførere og besøkende til Trøndersk Matfestival. Foto: Wil Lee-Wright/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Roerne fra Frosta, Little Amal, festivalledelsen, Rita Ottervik, Tore O. Sandvik og alle oppmøtte trønderske Ordførere kunne deretter lede folkeparaden opp mot Stiftsgården hvor den offisielle åpningen av matfestivalen fortsatte.

Paraden på vei opp til Stiftsgården. Foto: Sigrid Erdal/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

På Stiftsgårdstrappen fikk Landbruks og Matministeren alle vinnere av prisene i regi Trøndersk Matfestival 2023 opp på trappa for å motta den store publikumshyllesten.

Vinnere av Trøndersk Matfestival priser 2023. Foto: Wil Lee-Wright/Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Rita Ottervik og Tore O. Sandvik holdt sammen en åpningstale hvor de hyllet alle våre Trønderske produsenter for den fantastiske innsatsen de gjør for å sikre regional matproduksjon.

Åpningstale av Rita Ottervik, Ordfører i Trondheim kommune og Fylkesordfører Tore O. Sandvik. Foto: Wil Lee-Wright/Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

- Vi spiller i Champions League her i Trøndelag! For det samarbeidet vi ser mellom produsenter, kokker, servitører og samarbeidspartnere har ført til at vi lykkes, sa Tore O. Sandvik. Som videre kunne fortelle at hans drøm er at vi får en grunnskole som anerkjenner de praktiske fagene, og at få ting passer bedre enn å inn føre mat i grunnskolen. Han hyllet Barnas Matfestival for fokus på «learning by doing» nemlig å introdusere de praktiske ferdigheter allerede på festivalen vet å la de få lage blant annet fiskekaker, ost og nuggets.

Barnas Matfestival har fokus på lærdom og kos! Foto: Wil Lee-Wright/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

- Jeg håper at årets Trøndersk Matfestival gir rom for ettertanke og at alle må justere beltet når de går hjem!

Takk til våre samarbeidspartnere

Det er ingen festivaler uten våre gode samarbeidspartnere og vi ønsker å rette en spesiell takk til Sparebank1 SMN og Reitan, dere gjør Trøndelag Matfestival og Bryggerifestivalen bedre og sterkere.   

Vi vil også rette en varm takk til våre offentlige samarbeidspartnere, Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune og Innovasjon Norge Trøndelag, som er våre gode lagspillere.  

Velkommen til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen 2023!

 

 

Aktuelt