Oversiktsbilde Torget 2019 Leiv Aspen

Program 2024

Program alle tre dager 1.-3. august

ÅPNINGSTIDER 

Torsdag 1. august kl 11-19

Fredag 2. august kl 11-19

Lørdag 3. august kl 11-17.30

Barnas Matfestival

På Barnas Matfestival kan du kjenne, smake, prøve, lage og klemme deg til mer kunnskap om prosessen fra hav og jord til bord - og tilbake til hav og i jord igjen. Her har du en oversikt over alle aktivitetene, som også er gratis.

 

Les mer her

Unike matopplevelser

Under våre festivaldager 1-3 august 2024 kan du ta del i unike matopplevelser på dagtid og kveldstid. Les mer om hvert arrangement og kjøp billetter her. OBS. begrenset antall billetter.

Se alle spesielle arrangement

Utstillere

Vi har nærmere 170 utstillere som kommer til Trondheim i dagene 1.-3. august. Her kan du lese mer om hver enkelt område og klikke deg videre for å se hvilke enkeltutstillere du kan besøke under festivalen. 

Les mer om utstillerne

Onsdag 31. juli

Kl. 10:30 Oi! Matseminar 2024/Scandic Nidelven
Vi inviterer til matfaglig seminar 31. juli, hvor vi skal diskutere velkommen til Oi! Matseminar 2024, hvor vi skal diskutere dyrevelferd, Beskytta Betegnelser, matskatter og beredskap. Tema er Oi! Matseminar

Kl. 17:30 Bryggeripolitisk seminar/E.C. Dahls Pub og Kjøkken
Bryggerifestivalen sammen med NHO Trøndelag og Bryggeriforeningen (BROD) inviterer til Bryggeripolitisk seminar kl 17.30-19.30 (mer info kommer) 

 

Chefs' Dinner

Chef's Dinner er et av de store høydepunktene under Trøndersk Matfestival. Vi har fått med oss stjernekokk Christopher Davidsen for å gi dere en eventyrlig kveld med fantastisk mat, godt drikke og livlig festivalatmosfære med live musikk, show og dansing. Årets middag vil bli en kulinarisk fest du sent vil glemme!

Les mer

Torsdag 1. august

Storslått åpning

Vi ser frem til å samles ved Ravnkloa under åpningsseremonien for Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen.

Program for åpningen

Festivallunsj og omvisning

Vi viderefører den populære festivallunsjen i Stiftsgårdsparken ved Trondheims kongelige residens. I samarbeid med Thomas Borgan, Reneé Fagerhøi og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, dekker vi på et fantastisk langbord i Stiftsgårdsparken den 1. august. 

Les mer og kjøp billett

Kurs: Utforsk havets grønne skatter – tang og tare

Bli med Frøyværing Ellen Johansen på et dypdykk i tang og tarenes verden. For, ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare! 

Les mer og finn ditt kurs

Mobil kokkelering dag 1

Festivalkokkene Eli Anne Sundset fra To Rom og Kjøkken og Fredrik Totland fra Le Bistro skaper matmagi med de beste råvarene og produktene fra de 14 regionene som har stand. De unge kokkene vil kjøre flere show fra forskjellige scener under årets festival.

Hvor: Munkegata ved Erling Skakkesgate, nord for telt C.

Les mer

Årets stand

En jury vil kåre årets beste stand i løpet av første dag på Trøndersk Matfestival.

Kurs: Hvordan lages verdens beste ost?

Er du nysgjerrig på hvordan en ekte, prisvinnende ost blir til? Bli med Maren Gangstad på en inspirerende og lærerik dag, hvor dere skal få innblikk i hvordan flere av ostene deres blir til.

Les mer og finn ditt kurs

Fredag 2. august

Kurs: Ville vekster og søte fristelser fra naturen

Bli med Jim André Stene fra Trøndelag Sankeri på en søtlig smaksreise i verdenen av spiselige ville vekster.

Les mer og finn ditt kurs

Mobil kokkelering dag 2

Festivalkokkene Eli Anne Sundset fra To Rom og Kjøkken og Fredrik Totland fra Le Bistro skaper matmagi med de beste råvarene og produktene fra de 14 regionene som har stand. De unge kokkene vil kjøre flere show fra forskjellige scener under årets festival.

Hvor: Ved Torvet i Munkegata, nord for telt F.

Les mer

Kurs: Bær og terte med konditorsjefen

Bli med Britannia Hotels konditorsjef Cathrine Nilsen og lær å lage en ekte trøndersk bærterte - en hyllest til sommeren!

Les mer og finn ditt kurs

Kurs: Skalldyr fra det trønderske øyriket

Bli med Ola Skjåk-Bræk til The Crab i Trondheim – og smak på salte, ferske, umami råvarer rett fra havet!

Les mer og finn ditt kurs

Lørdag 3. august

Velkommen til den aller første Brewers Brunch!

Bli med på den aller første Brewers Brunch hvor du får servert god mat og drikke i hyggelige omgivelser. Det blir tre matserveringer fra våre festivalrestauranter, med tilhørende drikke fra baren. Ikke gå glipp av en unik smaksopplevelse du kun får på Bryggerifestivalen. 

Les mer og kjøp billett

Kurs: Urban dyrking med The Farm Society

Bli med på et praktisk og lærerikt kurs om urban dyrking med fokus på vannbaserte dyrkingsteknikker. Lær de grunnleggende prinsippene for vanndyrking, og få praktisk erfaring med å dyrke bladgrønnsaker fra frø.

Les mer og finn ditt kurs

Mobil kokkelering dag 3

Festivalkokkene Eli Anne Sundset fra To Rom og Kjøkken og Fredrik Totland fra Le Bistro skaper matmagi med de beste råvarene og produktene fra de 14 regionene som har stand. De unge kokkene vil kjøre flere show fra forskjellige scener under årets festival.

Hvor: Kirkebakken ved Vår Frues kirke.

Les mer

Kurs: Håndverksbakst

Bli med på et spennende og lærerikt bakekurs med Solvår Reinsberg fra Eidum Gårdsbakeri, et ekte håndverksbakeri!

Les mer og finn ditt kurs

Håvard Werkland - Veien til Lyon

Bli med på en uforglemmelig aften med Håvard Werkland, som er på sin reise mot Bocuse d'Or i Lyon. Lørdag 3. august presenterer han en eksklusiv 4-retters middag i Herresalen, Erkebispegården.

Les mer og bestill billett