Inger Lise Ingdal Ø Merket

Hvordan produserer vi økologisk mat? Guidet tur og smakebiter

Kursholder: Landbrukets Økoløft v/Inger-Lise Ingdal

Tid: 1. og 2. august

Sted: Utenfor Vår Frues kirke

BILLETTER

Er du nysgjerrig på hva det vil si å produsere økologisk mat – og hvorfor det er bærekraftig? Bli med inspirasjonsbonde Inger-Lise Ingdal på guidet tur til økobønder fra fire utvalgte gårder på standområdet.

Du vil få innblikk i hvordan den økologiske maten produseres – og smaker.   Bøndene vil fortelle om gården sin, hva det vil si å drive økologisk, og hvorfor de driver nettopp med det. De byr selvfølgelig også på smaksprøver fra egen produksjon.

På turen vil du møte bønder som driver økologisk produksjon på sin gård og som har stand på festivalen. Det vil bli både økologisk ost, kjøtt, bakervarer og grønnsaker.

Om kursholderen

Kurset holdes av Landbrukets Økoløft ved sprudlende inspirator og økomelkbonde, Inger-Lise Ingdal. Ingdal innleder med en smakebit på hva økologisk mat og landbruk er, hvordan det henger sammen med bærekraft og svarer på spørsmål underveis.

Du vil møte:

  • Lars Olav og Marie Stavnes fra Reppe Søndre gårdi Trondheim. Lars Olav og Marie produserer økologisk korn/mel, grønnsaker og snittblomster.
  • Gunhild Saltnes fra Saltnes gårdi Buvika. Gunhild produserer 100 % grasfôra økologisk storfekjøtt.
  • Birgit Tverås fra Tverås gårdsmatpå Malm. Birgit produserer økologisk melk. Melka benytter hun til produksjon av egen gomme og prim, som har fått flere priser i både OsteNM og OsteVM.
  • Marius Eggen fra Eggen gardsysterii Vingelen. Marius produserer smakfulle og prisbelønte økologiske oster av typen blåmugg og hvitskimmel.

Bli med da vel!