Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
NB: Glutenallergi må opplyses om ved påmelding! Er du nysgjerrig på hvordan en ekte, prisvinnende ost blir til? Bli med Maren Gangstad på en inspirerende og lærerik dag, hvor dere skal få innblikk i ysteriets etableringsreise og hvordan flere av ostene deres blir til. Maren kommer fra Gangstad Gårdsysteri som ble Norges første autoriserte gårdsysteri for kumelk. Kurset vil ta deg med bak kulissene til flere av ysteriets oster – fra de første dråpene med fersk melk til ferdig modnet ost. Du vil lære om hvordan et gårdsysteri blir til og de spennende hemmelighetene bak å modne ulike typer oster. Og selvfølgelig blir det smaking av flere ulike oster – blant annet osten som vant World Cheese Awards! Dette er dagen for deg som elsker ost, er nysgjerrig på tradisjonelle ystemetoder, eller vil ha en unik opplevelse. Maren Gangstad byr på gode historier, spennende innsikt og selvfølgelig – fantastisk ost.
Ingen hendelser funnet
juli
30
ons.
09:00 - 15:30
En urolig verden med krig og tollmurer gjør at vi må produsere mer av maten vi spiser. Selvforsyninga skal opp til minimum 50% innen 2030 sier totalberedskapskommisjonen. Det skal vi få til.
19:00 - 23:00
31
tor.
12:00 - 13:00
Eva Nordfjell fra Rørosrein tilhører en sørsamisk reindriftsfamilie med base i Røros. Familien er en del av en sijte, som er flere samiske familier som i fellesskap forvalter store reinflokker.
14:00 - 15:00
Norsk eplesider har vært i en voldsom utvikling og vekst i mange år, og nå begynner produksjonen også å ta fart i Trøndelag!
14:00 - 16:00
Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, historie og fellesskap møtes ved langbordet langs Nidelven.