Aapningsseremoni 2023 Willeewright
Trøndersk matfestival | 28.08.23

Pressemelding: Beste resultat noensinne

På tross av nedgang i salg av lokalmat i dagligvarehandelen, passerte totalomsetningen til utstillerne på Trøndersk Matfestival 13 millioner kroner (inkl. mva.) på tre dager.

Gjennomsnittlig omsetning for utstillere med salg i gatene på Trøndersk Matfestival, var på 107.000 kr. En økning på 9% i forhold til i fjor, og en økning på 6,5% fra det som tidligere var rekordåret – 2019.

- At publikum mobiliserer slik midt i «dyrtiden» viser hvor sterkt lokale produsenter står i regionen. Og ikke minst hvor dyktige produsentene er med produktene og sine stands, og at publikum viser det ved å handle, sier Brit Melting, festivalleder Trøndersk Matfestival.

Igjen bekrefter dette at Trøndersk Matfestival er landets største matfestival med lokal mat og drikke. - Trøndersk Matfestival har i mange år vært landets beste salgsarena for lokale mat- og drikkeprodusenter. Vi har vært tro mot konseptet der regionens råvarer og produkt presenteres. Her møter forbruker produsentene. Hemmeligheten er å gjøre festivalen til en oase hvor publikum får oppleve det beste Trøndelag har å by på av lokalmat og lokalt drikke. Gjennom å samle produsentene i regioner, får publikum unike smaker og opplevelser av vår matregion. Nøkkelen er kvalitet i alle ledd, fra utforming og innhold på stands til smaks- og produktutvikling. På Trøndersk Matfestival samarbeider produsenter, serveringssted, lokale næringsaktører og trønderske kommuner. Det skaper en helt unik drivkraft, og viser det mangfoldet som Trøndelag som mat- og drikkeregion representerer, sier Brit Melting.

Hva gjør dere nå?

- Nå evaluerer vi før planleggingen starter mot neste års Trøndersk Matfestival.  Som en journalist så fint oppsummerte: Vi er til å kjenne igjen, men hvert år utvikler vi festivalen og gjør forbedringer. Det har han helt rett i. Konseptet vil alltid være salg og profilering av lokal mat og drikke fra vår region. Våre lokal mat og drikkeprodusenter er våre artister, avslutter Melting.

 

Aktuelt