Matfest 2023 Arets Stand Photo Wil Lee Wright 110A9186 (1)
Trøndersk matfestival | 03.08.23

Vinner av Årets Stand 2023

Under åpningsdagen av Trøndersk Matfestival brukte en jury fem timer på å gå gjennom og besøke alle standene på hele festivalen. Til slutt ble Frosta (som hadde hard konkurranse fra flere andre aktører) kåret til vinneren av den gjeve prisen.

 

Juryen besto av: Ailin Wigelius, Gunn Solberg og Eirik Forfang som først hadde en individuell gjennomgang av Trøndersk Matfestival hvor de hver for seg besøkte alle telt. Etter denne runden sto de igjen med seks finalister som de besøkte i samlet flokk.

-Dette var en særdeles lærerik opplevelse, det var så godt å se så mye folk i gatene. Tenk på hvilken matopplevelse folk har hatt og for en reise de har hatt i dag sier jurymedlem Ailin.

Juryen hadde som oppgave å vurdere standen i sin helhet, og har brukt mange timer til å besøke alle standene på hele festivalområdet. Noe av det de skulle vurdere var profilering (hvordan produktene ble presentert, design og emballasje, historiefortellingen), de skulle se på servicenivået på standen, hvordan kundene ble møtt av betjeningen, hygiene og profesjonalitet.  

Og som vi kan lese i Adressa, var det ikke en rett frem og enkel jobb: "Den kanskje viktigste endringen (fra fjorårets festival. red. anm.) er profesjonaliseringen av hver enkelt stand. De er mer forseggjort, mer gjennomtenkt i både estetikk og i kommunikasjon med publikum."

- Generelt sett var det et høyt nivå på alle standene sier jurymedlem Gunn. Det å sitte i juryen var en fantastisk flott måte å oppleve matfestivalen på, det lot oss virkelig få se på standene på en ny måte.

- Ja, tenk at det foregår så mye fantastisk hardt arbeid i regionen og at det skjer så mye på produksjonsfronten. Å komme hit og få oppleve dette brede spekteret av alt regionen produserer, tilbyr og har å by på, ja det har vært unikt. Det å sitte i juryen har vært en veldig spennende og takknemlig jobb.

Juryens begrunnelse:

- Frosta utmerker seg ved bruk av råvarer som et gjennomgående uttrykk.

- Standen er generøst bemannet av flere generasjoner som alle utviser eksemplarisk servicegrad.

- Fremtredende bruk av organiske materialer, fargevalg og lyssetting tar oss med inn i gartneriet.

- Standen oppleves som velorganisert, ryddig og romslig med god flyt i kundereisen.

- Kunnskapsrike og ærlige produsenter gir kunden ny innsikt i mulige smakskombinasjoner.

Vi ønsker å rette en stor takk til årets jury: 

Årets Jury
Årets jury besto av: Ailin Wigelius, Gunn Solberg, Eirik Forfang. Foto: Wil Lee-Wright/Oi! Mat og Drikke

Ailin Wigelius, avdelingsleder Innovasjon Norge

Gunn Solberg, reiselivsekspert og tidligere ansvarlig for mange av Trøndersk Matfestivals barneaktiviteter.

Eirik Forfang, Prosjektleder hos Fagtrykk og spesialist i trykt kommunikasjonsmateriell og messemateriell.

 

Samarbeidspartnere

 

Aktuelt