bod%20i%20%c3%85fjord.jpg (1)
Matriket Midt | 17.04.20

Raskt levert i Åfjord

Kuringen Bryggehotell og Stokkøy Bakeri snudde seg fort for å finne nye salgsarenaer.

Korona-pandemien tvinger mange lokalmatprodusenter og spisesteder til å tenke nytt for å nå ut til sine kunder. I påska snudde Kuringen Bryggehotell og Stokkøy Bakeri seg fort rundt for å finne nye salgsarenaer.

Åfjord sentrum manglet et utsalgssted for lokalmat, derfor kontaktet de Åfjord kommune første lørdag i påska. Tre dager etter var det satt opp boder for henting av lokalmat midt i sentrum, godt synlig og lett tilgjengelig for både produsenter og kunder. Nå kan mat leveres på en trygg og enkel måte.

- Vi lagde nettbutikk i Vipps, tok imot forhåndsbestillinger og avtalte henting og levering både i Stokksund og Åfjord, sier Ingrid Langklopp fra Stokkøy Bakeri. - Det fungerte veldig fint, og kundene synes det er et strålende tiltak. Vi ser at vi når ut til flere - og nye kunder, sier Langklopp.

Kuringen Bryggehotell har også tatt i bruk hentebodene. - Vi har startet konseptet "Kokken lager - du varmer", sier daglig leder Ellen Thorvaldsen. - Kundene kan ta med ferdiglaget restaurantmat til sitt eget kjøkken for kun å varme opp. Vi lager retter i samarbeid med råvare-produsenter i Åfjord som Humstad Gård, Stokkøy Bakeri, Skansen Gård og flere, sier Thorvaldsen.

- Det kan være porsjoner tilpasset enkeltpersoner, familier eller i middagsselskap. Vi ser også at dette kan bli et ekstra ben å stå på også etter at denne situasjonen er over, sier Thorvaldsen. - I en eller annen form kan dette bli et tilbud også senere om kundene ønsker det. 

De legger ut beskjed på Facebook og Instagram om nye hentetidspunkt, og hva som kan bestilles. Det blir forutsigbart for kundene når alt kan hentes ett sted. - På kort tid har vi fått opp et fleksibelt og enkelt utsalgssted, sier Langklopp. - Dette er positivt for produsenter, kunder og for handelsbedriftene i sentrum. Dette kan være en ide for andre bygder som ikke har lokale kanaler for utsalg av lokalmat. 

Lokalmat i Åfjord 

Åfjord Lokalmat og Opplevelser er et samvirke for bedrifter som jobber med lokalmat og opplevelser i Åfjord som jobber sammen for å øke produksjon og variasjon av lokalmat. Her kan både fastboende og fritidsbeboere hente take away, brød og bakevarer, ost, kjøtt, syltetøy, honning med mere. Akørene leker også med tanken om å lage en ukepakke som de kan plukke opp søndag. 

Alle medlemmer av Åfjord Lokalmat og Opplevelser kan bruke denne boden til utlevering, henting og salg av lokalmat.  

Foto: Stokkøya Bakeri, Kuringen Bryggehotell og Wil Lee-Wright.

Aktuelt