Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Velkommen til en smakfull 5-retters sjømataften på historiske Bårdshaug Herregård. Lørdag 13. april kl. 18.30 tar vi den tidlige våren inn i våre historiske stuer og inviterer til en smakfull sjømataften på Bårdshaug Herregård, inspirert av havets beste råvarer fra trøndelagskysten. Vårt nære samarbeid med lokale gårder, fiskere og sankere sikrer oss sesongens beste råvarer fra fjære, sjø og gård. Gode, kortreiste råvarer i kombinasjon med historisk atmosfære og et dyktig kjøkkenteam vil gi dere en matopplevelse utenom det vanlige. Kvelden starter med servering av norsk sider til aperitiff ledsaget av en appetittvekker, før vertskapet ønsker dere velkommen til bords. Følgende 5-retters sjømatmeny serveres: Kamskjell fra Hitra Syrlig saus og pastinakkchips Allergen: Bløtdyr, laktose *** Urtebakt sjøkreps Fanget på 250 meters dyp i Trondheimsfjorden Allergen: Skalldyr, laktose *** Torsk fra Trøndelag Bakt i tang, jordskokk Allergen: Fisk, laktose *** Helbakt kveite fra Trondheimsfjorden Smørsaus, asparges, lodderogn og pommes Anna Allergen: Fisk, laktose *** Crème brûlèe Bringebærsorbet og søtt bakverk Allergen: Egg, laktose og hvete Welcome to a unique dining experience in historic surroundings!
mai
25
lør.
13:00 - 16:00
Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.
17
fre.
14:00 - 17:00
Feir nasjonaldagen med stil på Bårdshaug Herregård – sikre deg ditt festbord allerede nå! Tradisjon tro inviterer vi til en innholdsrik 17. mai buffet, som serveres i hotellets stemningsfulle lobbyområde.
30
tor.
18:30 - 21:30
I anledning «Sommer i Tyrol» i borggården på Bårdshaug Herregård serveres en 3-retters tradisjonsmeny fra Tyrol, med lokale og regionale råvarer fra Trøndelag.
desember
8
søn.
Ta med deg familien på en uforglemmelig julemarkering på Bårdshaug Herregård.
juni
2
11:00 - 15:30
Hele familien ønskes velkommen til gårdsopplevelser på Høstadsand gård på Byneset. Her kan du hilse på dyra, sette dine egne poteter og kjøpe kortreiste produkter i gårdsutsalget. Våre kolleger i Trondheims Matperler deltar med sine produkter.
8 - 9
lør. - søn.
8. juni sparkes sommeren igjen i gang med Straumen Open - en festivaldag med kunst, dans, mat, DJ og fest. Nils Aas Kunstverksted, Dans i Trøndelag og Kjerringa me` Straumen har i år igjen gått sammen for å skape et tettpakket program, der alle skal føle seg velkommen!
9
10:00 - 14:00
Dalpro arrangerer BARNAS FARMEN med spennende aktiviteter som hesteskokast, lykkehjul, stylter og et lite gammeldags minimarked. På gården vil du også møte dyrene våre. Vi har hjort, villsau, geiter, høner, gås, kaniner og lama. Dalpro gårdsbutikk har også åpent utsalg og det blir mulighet å kjøpe våre populære boblevafler og kaker. Smaker fra Øyriket kommer med sin food truck og Dalpro Gårdsmat steker hjorteburgere. Arrangementet er gratis.
Smaker fra Øyriket foodtrucken kommer til Barnas Farmen på DalPro
juli
10 - 13
ons. - lør.
På Snauan Gård produserer vi jordbær, bringebær og honning - ekte smak av sommer. Gården ligger idyllisk til midt på vakre Byneset, 25 min. fra Trondheim sentrum.