Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Velkommen til kortreiste smaker i trivelige Trondheim! Nær byen har vi mange matperler å by på helga 2.-4. juni. Opplev et levende gårdsliv, kafébesøk, gourmetmåltid, kulturell aften, langbord, guiding i grønnsaksåkre og egen kornmølle, for å nevne noe. Kommer du med familien, er det artig for barna å være med på traktortur eller som passasjer på hest og kjerre! Nærkontakt med dyra på gården, geitebingo og hesteridning faller nok også sikkert i smak blant de yngste.
Dette blir ei fullspekket helg – det er bare å glede seg!
Trondheims mange flotte gårder ser fram til å åpne dørene for deg.
juli
30
ons.
En urolig verden med krig og tollmurer gjør at vi må produsere mer av maten vi spiser. Selvforsyninga skal opp til minimum 50% innen 2030 sier totalberedskapskommisjonen. Det skal vi få til.
31
tor.
Eva Nordfjell fra Rørosrein tilhører en sørsamisk reindriftsfamilie med base i Røros. Familien er en del av en sijte, som er flere samiske familier som i fellesskap forvalter store reinflokker.
Norsk eplesider har vært i en voldsom utvikling og vekst i mange år, og nå begynner produksjonen også å ta fart i Trøndelag!
Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, historie og fellesskap møtes ved langbordet langs Nidelven.
Verdensnyhet - toetasjes Lounge på Trondheim Torv! Bryggerifestivalen bygger i høyden. Les mer og sikre din plass her.
august
01
fre.
Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år, hvordan går det med denne tradisjonen i dag?
– Bærekraft, beredskap og ekte matglede fra fortida! Hvordan tok besteforeldrene våre vare på maten – og hva kan vi lære av det i dag? I en tid hvor bærekraft og beredskap er viktigere enn noensinne, inviterer vi deg med på et kurs som tar deg tilbake til røttene.
Fredag kl. 12:00-14:30
Det å få diagnosen cøliaki kan for mange være utfordrende og by på en humpete reise. Gjennom denne timen vil jeg ta dere med på en reise som vil gjøre hverdagen lettere for et liv med cøliaki.
Fruktdestillat, eller eau de vie, er en spennende kategori brennevin med lang historie i Europa.
02
lør.
På dette kurset vil du få høre litt av historien om norsk whisky - hvor og hvordan den lages, og hva som gjør den spesielt god.
Gin? Den drikker man vel bare sammen med tonic, eller i en fancy cocktail? Nei - da begrenser du deg selv unødvendig, og går kanskje glipp av noen fantastiske smaker!