Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Velkommen til kortreiste smaker i trivelige Trondheim! Nær byen har vi mange matperler å by på helga 2.-4. juni. Opplev et levende gårdsliv, kafébesøk, gourmetmåltid, kulturell aften, langbord, guiding i grønnsaksåkre og egen kornmølle, for å nevne noe. Kommer du med familien, er det artig for barna å være med på traktortur eller som passasjer på hest og kjerre! Nærkontakt med dyra på gården, geitebingo og hesteridning faller nok også sikkert i smak blant de yngste.
Dette blir ei fullspekket helg – det er bare å glede seg!
Trondheims mange flotte gårder ser fram til å åpne dørene for deg.
juli
31
ons.
Vi inviterer til Oi! Matseminar onsdag 31. juli, hvor vi skal løfte tema som er viktige for Trøndelag som matregion.
OBS. arrangemenetet er UTSOLGT: Vi inviterer til en helt unik Chef's Dinner under Trøndersk Matfestival. I år arrangeres den i samarbeid med Christopher Davidsen, ved hans splitter nye restaurant, Tollbua.
august
01
tor.
Bli med Frøyværing Ellen Johansen på et dypdykk i tang og tarenes verden. For, ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare!
Er du nysgjerrig på hvordan en ekte, prisvinnende ost blir til? Bli med Maren Gangstad på en inspirerende og lærerik dag, hvor dere skal få innblikk i ysteriets etableringsreise og hvordan flere av ostene deres blir til.
Delta på en historisk omvisning inne i Stiftsgården etterfulgt av en nydelig lunsj i Stiftsgårdparken. Det fantastiske kokkeparet Reneè Fagerhøi og Thomas Borgan kokkelerer opp til en storslått lunsj inspirert av kongelige historiske måltid og basert på lokale råvarer. Lokal alkoholfri drikke er inkludert i måltidet.
02
fre.
Det er en myte at alle ville vekster smaker bittert. På dette kurset vil det være fokus på planter og vekster som kan brukes til dessert.
Den trønderske sommeren byr på det beste av bær med masse smak. En flott, fyldig og fargerik bærterte er perfekt til å pryde sommerens hagebord. Konditorsjef Cathrine Nilsen vil vise deg hvordan du kan lage bærterte på enkelt vis med trønderske råvarer.
01 - 02
tor. - fre.
Er du nysgjerrig på hva det vil si å produsere økologisk mat – og hvorfor det er bærekraftig? Bli med inspirasjonsbonde Inger-Lise Ingdal på guidet tur til økobønder fra fire utvalgte gårder på standområdet under Trøndersk Matfestival 2024. Du vil få innblikk i hvordan den økologiske maten produseres – og smaker. Flere datoer og tidspunkt tilgjengelig.
Bli med Ola Skjåk-Bræk - fra Ansnes Brygger på Hitra til The Crab i Trondheim – og smak på salte og ferske råvarer rike på umami rett fra havet!
03
lør.
Bli med på et praktisk og lærerikt kurs om urban dyrking med fokus på vannbaserte dyrkingsteknikker. Lær de grunnleggende prinsippene for vanndyrking, og få praktisk erfaring med å dyrke bladgrønnsaker fra frø av reddik, kål, agurk, brokkoli og sennep.
Bli med på lansering av Brewers Brunch! Her får du treffe kokkene fra restaurantene på Bryggerifestivalen, inkludert Klempe og Dons og smake på vår egen bryggerisjokolade fra Eventyrsjokolade (Aleksander Aurstad Olsen, som var chef de partie/chocolatier på The Fat Duck (Heston Blumenthals 3 stjernes Michelinrestaurant). Kokkene presenterer maten og bryggerne kommer for å servere spesielle brygg og gi deltakere et innblikk i de ulike øl-batchene og hva som gjør de spesielle.
Bli med på et spennende og lærerikt bakekurs med Eidum Gårdsbakeri, som er drevet av Solvår Reinsberg på Stjørdal. Solvår har forvandlet driftsbygningen på hjemgården til et ekte håndverksbakeri som hun har drevet i 13 år. Nå kan du lære og få tips fra ei som virkelig kan brødbakst.
jul - aug
10 - 03
ons. - lør.
På Snauan Gård produserer vi jordbær, bringebær og honning - ekte smak av sommer. Gården ligger idyllisk til midt på vakre Byneset, 25 min. fra Trondheim sentrum.
01 - 03
tor. - lør.
DJ Undress byr på låter alle kjenner til - både gamle klassikere og nye hits!
Vi inviterer deg til en uforglemmelig aften med Håvard Werkland, som er på sin reise mot Bocuse d'Or i Lyon. Lørdag 3. august presenterer han en eksklusiv 4-retters middag i Herresalen, Erkebispegården, i samarbeid med Britannia og Olavsfest.
10 - 17
01 - 17