043A9659
Trøndersk matfestival | 01.08.24

Her er vinnerne av Årets Stand 2024

En jury på tre personer har brukt åpningsdagen av Trøndersk Matfestival på å besøke alle regionene og enkeltutstillerne på festivalen for å finne ut hvem som er aller best.

Juryen besto av Michelle Wright, Aleksander Pedersen og Hans Tronstad.

Juryen hadde som oppgave å vurdere standen i sin helhet, og har brukt mange timer til å besøke alle standene på hele festivalområdet. Noe av det de skulle vurdere var profilering (hvordan produktene ble presentert, design og emballasje, historiefortellingen), de skulle se på servicenivået på standen, hvordan kundene ble møtt av betjeningen, hygiene og profesjonalitet.  

Nytt i år var at det ble delt ut to priser for Årets Stand, det ble delt ut én pris for beste blant enkeltutstillere og én pris for beste region i sin helhet. Tidligere har det bare blitt delt ut for region, endringen ble gjort for å kunne sette fokus på de enkeltutstillerne som legger inn ekstra stor innsats i sin stand.

De tre nominerte for Året Stand blant enkeltutstillerne ble:

- Sæterstad Gård

- Knut Garshol Klippfisk

- Jentene på Tunet

Juryens begrunnelse:

«Vinneren har et helstøpt image og er en enestående historieforteller og tradisjonsbærer. Standen formidler en råvarekvalitet med ringvirkninger langt utover region, landsdel og nasjon Norge.

Utstilleren formidler ikke bare råvaren, men også foredling, tilberedning og røyting (på nordmørsk). Vinneren er selvfølgelig Knut Garshol Klippfisk!»

De tre nominerte for Året Stand blant regionene ble:

- Frosta

- Inderøy

- Trondheims Matperler

Juryens begrunnelse:

«Juryen gjentok ett ord da vi gikk gjennom standen både én, to og tre ganger: Gjennomtenkt. Vinneren skiller seg ut fra samtlige regioner når det gjelder synliget, stolthet hos produsentene. Smil, samarbeid og fellesskap er stikkord som preger regionen.

Her er det design på enkeltprodukter som til sammen utgjør en helhet, til stabling, uniformering og identiteten til de enkelte produsentene, uten at det går på bekostning av fellesidéen. Og sist men ikke minst; lokalprodusert treverk til standens inventar – vi tar av oss hatten for Inderøy.»

Bilde av vinnerne kommer på Flickr.

Bilder kan benyttes i omtale av vinnerne, Trøndersk Matfestival, Oi! og Bryggerifestivalen i Trondheim mot kreditering. : Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS/Albertine Vestvik.

Evt annet bruk skal avtales på forhånd.

Aktuelt