409598003 18386767819066883 2484854943375301910 N

Utforsk havets grønne skatter – tang og tare

Kursholder: Ellen Johansen

Tid: Torsdag, 1. august, kl. 12:00

Sted: Jonathan Grill, Britannia Hotel

BILLETTER

Bli med Frøyværing Ellen Johansen på et dypdykk i tang og tarens verden. For, ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare! 

Disse vekstene som gror på havets bunn, på steiner, svaberg og til og med på hverandre, er havplanter som bukter seg innover kystlinja vår. Under vannflaten finnes en hel skog av mat; og når vi får fjære i sjøen, ligger tang og tare klare til sanking. Trøndelagskysten har perfekte vekstforhold for disse artene, også for dyrking. 

På dette kurset vil du lære om hva som er forskjellen på tang og tare, de ulike artene og hvor man kan finne dem. Du vil få lære om hvordan man går fram når man skal sanke tang og tare, og når på året disse sjøgrønnsakene er best å plukke. Hvordan tar man vare på makroalger og bruker dem som mat? Du vil få smake på ulike arter, og hvem vet, kanskje får du en kick-start som taresanker. 

Om Kursholderen

Ellen Johansen jobber som lærer ved restaurant- og matfag på Guri Kunna videregående skole og tar med elever i fjæra for å sanke tang og tare. Hun underviser kurs i lokalmat på Hotell Frøya, hvor hun blant annet tar med seg kokkene i fjæra sånn at de kan sette tang og tare på hotellmenyen.