Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Bli med Frøyværing Ellen Johansen på et dypdykk i tang og tarenes verden. For, ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare! Disse vekstene som gror på havets bunn, på steiner, svaberg og til og med på hverandre, er havplanter som bukter seg innover kystlinja vår. Under vannflaten finnes en hel skog av mat; og når vi får fjære i sjøen ligger tang og tare klare til sanking. Trøndelagskysten har perfekte vekstforhold for disse artene, også for dyrking. På dette kurset vil du lære om hva som er forskjellen på tang og tare, de ulike artene og hvor man kan finne dem. Du vil få lære om hvordan man går fram når man skal sanke tang og tare, og når på året disse sjøgrønnsakene er best å plukke. Hvordan tar man vare på makroalger og bruker dem som mat? Du vil få smake på ulike arter, og hvem vet, kanskje får du en kick-start som taresanker. Ellen Johansen jobber som lærer ved restaurant- og matfag på Guri Kunna videregående skole og tar med elever i fjæra for å sanke tang og tare. Hun underviser kurs i lokalmat på Hotell Frøya, hvor hun blant annet tar med seg kokkene i fjæra sånn at de kan sette tang og tare på hotellmenyen.
Ingen hendelser funnet
juli
30
ons.
09:00 - 15:30
En urolig verden med krig og tollmurer gjør at vi må produsere mer av maten vi spiser. Selvforsyninga skal opp til minimum 50% innen 2030 sier totalberedskapskommisjonen. Det skal vi få til.
19:00 - 23:00
31
tor.
12:00 - 13:00
Eva Nordfjell fra Rørosrein tilhører en sørsamisk reindriftsfamilie med base i Røros. Familien er en del av en sijte, som er flere samiske familier som i fellesskap forvalter store reinflokker.
14:00 - 15:00
Norsk eplesider har vært i en voldsom utvikling og vekst i mange år, og nå begynner produksjonen også å ta fart i Trøndelag!
14:00 - 16:00
Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, historie og fellesskap møtes ved langbordet langs Nidelven.