Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Den trønderske sommeren byr på det beste av bær med masse smak. En flott, fyldig og fargerik bærterte er perfekt til å pryde sommerens hagebord. Konditorsjef Cathrine Nilsen vil vise deg hvordan du kan lage bærterte på enkelt vis med trønderske råvarer. Med meieriprodukter fra Rørosmeieriet og egg og smør fra Galåvolden Gård, lager hun små og store terter med bær, vaniljekrem og italiensk marengs. Du vil lære om hvordan det visuelle og de ulike sanseinntrykkene, er like viktig som smak. Hva er lurt å tenke om pynt, og hvordan oppfatter folk det? Cathrine vil forklare om smakssammensetninger og kombinasjonen av syrlig og søtt, og hva som passer til sesongen. Cathrine Nilsen er konditorsjef ved Britannia Hotel. Hun hadde læretid på kjente og kjære Erichsens Konditori i Trondheim, før hun dro til Danmark og tok svennebrev og jobbet senere ved Hotel d’Anglaterre. Hun har også jobbet som konditorsjef ved Hotel Continental i Oslo, Scandic Nidelven, hun har vært med på baker- og konditorlandslaget og vært konditorsjef for Dromedarbakeriet i Trondheim. Hun elsker yrket sitt og har vært med på å skrive ny fagbok for videregående skoler, og jobber som sensor for konditorfaget for Trøndelag fylke. Hun er inspirert av de som driver med fantastisk håndverk og de som gjør det lille ekstra.
mars
28
fre.
11:00 - 23:00
Under Norway Seafood Festival 2025 kommer lokale sjømatprodusenter til Clarion Hotel Trondheim på Brattøra. Ta turen til Norges store mønstring av sjømat, og opplev et fantastisk sjømatmarked for hele familien.
Ta turen til Barnas Sjømatfestival under Norway Seafood Festival for gøye og lærerike aktiviteter for barn og ungdom.
24 - 29
man. - lør.
Velkommen til Norway Seafood Festival 2024! En festival som feirer norsk sjømat i beste sesong.
mai
22
tor.
17:00 - 20:00
Bli med Jim-André Stene fra Trøndelag Sankeri på en kunnskapsrik tur i marka! Smak, lukt og lær om hvilke arter og vekster som finnes på våren og hvordan du kan bruke dem til å lage nydelige retter hjemme.
29
lør.
11:54 - 22:30
Sjømatkveld på Bårdshaug Herregård: Trøndelags beste råvarer, kortreist og sesongbasert. En unik matopplevelse med historisk atmosfære.