Røros Web

Røros

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 2.-4.juni

Foto: Tom Gustavsen

Røros – lokalmatens vugge! Sett av helga 2.-4. juni og bli med på ei herlig mathelg med fristende spesialiteter fra Rørosdistriktet. Røros ligger midt i et karrig fjellandskap, med temperaturer som gjør at maten herfra vokser sakte, og utvikler en helt særegen smak. Det er denne maten vi gleder oss til å vise deg.

Den første helga i juni kan du lage nydelige pølser hos Stensaas, besøke gårdsbutikken på Galåvolden gård, treffe lokalmatprodusenter på markedet og nyte fersk, sagnomsust RørosIs! Vi spiser sammen gjennom en vandring i Røros by, og du kan også innta middag med noen du er glad i hos Rørosrein eller på Røros Hotell.

Lokalmathovedstaden Røros er en matreise verdt – velkommen!

Ingen hendelser funnet

Samarbeidspartnere

Produsenter som deltar

Galåvolden Gård

Galåvolden Gård er Rørosregionens ledende leverandør av ferske gårdsegg. De selger også meieriprodukter og andre typer gårdsmat, slik som RørosOst, RørosIs, Røroskake, Røros Majones, Røros Vaffel og Røros Pannekake. I 2021 lanserte vi Rausjødalsost og Røros Marengs.

Les mer
Rørosmeieriet

Førsteklasses meieriprodukter fra norske økologiske gårder.

Les mer
Stensaas Reinsdyrslakteri

Stensaas Reinsdyrslakteri er en solid familiebedrift med en historie siden 1890 og som i dag drives av fjerde generasjon Stensaas. Bedriften er landets største totalleverandør av vilt med et bredt produktsiortiment av høy kvalitet.

Les mer
Rørosrein

Rørosrein produserer alt på gården og har et bredt sortiment av reinsdyrprodukter.

Les mer
Røros Hotell

Dette er Rørosregionens største hotell, kjent for sterk lokalmatprofil og tilrettelagt for opplevelser for alle generasjoner.

Les mer
Kalsa Gårdsbakeri

Kalsa Gårdsbakeri produserer bakst av egen melk og lokale råvarer fra sommerstuen sin.

Les mer