Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Foto: Tom Gustavsen
Røros – lokalmatens vugge! Sett av helga 2.-4. juni og bli med på ei herlig mathelg med fristende spesialiteter fra Rørosdistriktet. Røros ligger midt i et karrig fjellandskap, med temperaturer som gjør at maten herfra vokser sakte, og utvikler en helt særegen smak. Det er denne maten vi gleder oss til å vise deg.
Den første helga i juni kan du lage nydelige pølser hos Stensaas, besøke gårdsbutikken på Galåvolden gård, treffe lokalmatprodusenter på markedet og nyte fersk, sagnomsust RørosIs! Vi spiser sammen gjennom en vandring i Røros by, og du kan også innta middag med noen du er glad i hos Rørosrein eller på Røros Hotell.
Lokalmathovedstaden Røros er en matreise verdt – velkommen!
Galåvolden Gård er Rørosregionens ledende leverandør av ferske gårdsegg. De selger også meieriprodukter og andre typer gårdsmat, slik som RørosOst, RørosIs, Røroskake, Røros Majones, Røros Vaffel og Røros Pannekake. I 2021 lanserte vi Rausjødalsost og Røros Marengs.
Førsteklasses meieriprodukter fra norske økologiske gårder.
Stensaas Reinsdyrslakteri er en solid familiebedrift med en historie siden 1890 og som i dag drives av fjerde generasjon Stensaas. Bedriften er landets største totalleverandør av vilt med et bredt produktsiortiment av høy kvalitet.
Rørosrein produserer alt på gården og har et bredt sortiment av reinsdyrprodukter.
Dette er Rørosregionens største hotell, kjent for sterk lokalmatprofil og tilrettelagt for opplevelser for alle generasjoner.
Vi bruker egenprodusert tjukkmjølk, som hovedråvare i alle våre produkter. Ingerlemse og pjalt kjeveles for hånd. Gom er kjempegodt inni lemsa. Mølske er skjemat gjerne med melk eller fløte. Den har en smak av karamell. Alle våre produkter er tradisjonsmat i vår region. Mamma Inger har laget oppskriftene på lemsa, pjalten og gommen. Svigermor Anna Sofie har lært meg å lage mølske.