Sunnland%20skole%20Ung%20restaurant%202021.png (1)
Matriket Midt | 23.09.21

Vinnerne av Ung Restaurant

Elever fra 10 ungdomsskoler fikk denne uka en drømmedag på 10 av Trondheims beste restauranter. Vinnerne av Ung Restaurant 2021 ble Sunnland ungdomsskole, som tilbragte dagen på To Rom og Kjøkken.

I går fikk utvalgte elever fra 10 ungdomsskoler i Trondheim være med på en matlagingsdag på 10 av Trondheims beste restauranter. Alle fikk de samme råvarene, og skulle lage en treretters middag, dekke bord og servere 'på ordentlig' til gjester som kom klokka 15.

Les her om dagen elevene hadde på Ung Restaurant onsdag 22. september

Tre dommere fra kokkebransjen gikk rundt og bedømte hvert team basert på orden og ryddighet på kjøkkenet, og samarbeidsvilje og kommunikasjon elevene imellom.

Etter vel gjennomført servering samlet alle elevene seg på Radisson Royal Garden Hotel i Trondheim, og der ble vinneren av Ung Restaurant kåret.

Det ble elevene fra Sunnland Ungdomsskole, som holdt til på To Rom og Kjøkken denne dagen. Dommerne fremhevet at de jobbet godt sammen som et lag med mye humor. Renslighet, ryddighet og oppdekking med servering ble også godt levert av laget. Dommerne snakket med dem om råvarekunnskap og her imponerte de også. 

Vinnerne får hver sin kokkejakke med brodert navn. I tillegg får de hver sin kokkekniv og en sjekk på kr 3000 som skal brukes på kjøkkenutstyr til skolen fra Culina. 

Primus motor og ildsjel for dagen er Geir-Rune Larsen er veldig godt fornøyd etter gjennomføring. - Det var spesielt artig å få gjennomført dette i år med tanke på pandemien og bemanningssituasjonen i bransjen nå. De har opplevd fire nedstenginger og gjenåpninger, og det tar på, sier Larsen. - Men bransjen stiller opp med mannskap og arena, og gir ungdommene denne drømmedagen. Det er fantastisk og viser fram ei framoverlent og positiv bransje på sitt beste, sier Larsen.

Se bilder fra dagen under, foto Ole Ekker / Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS. 

Vinnerne av Ung Restaurant 2021 ble Sunnland ungdomsskole. Une Grønning Hogstad, Live Hoel-Kristiansen, Lina Bulleng, Miriam Lilleberg Mæhre, Terje Thyholt og Amalie Raaness-Hofnes.

Det var en dag full av matglede og inspirasjon.

Elever jobber på kjøkkenet. Foto: Ole Ekker

 Torsk var en av råvarene. Foto: Ole Ekker

 

Bordet dekkes på Søstrene Karlsen av en elev fra Hoeggen ungdomsskole. Foto: Ole Ekker

 

Hasselbackpoteter! Foto: Ole Ekker

 

Det jobbes i dyp konsentrasjon. Foto: Ole Ekker

 

Aktuelt