Kaffeb%c3%a6r.jpg (1)
Bryggerifestivalen | 24.05.19

Trønder-kaffe på Bryggerifestivalen

Det blir nærmest en festival i festivalen når fem kaffebrennerier fra Trøndelag samler seg på Bryggerifestivalen i Trondheim.

Når du leser trønder og kaffe i en og samme setning er kanskje ikke lokalt brent høykvalitetskaffe det første du tenker på? Men Trøndelag har faktisk seks kaffebrennerier som alle brenner for å gi deg en bedre kaffeopplevelse. Hver av dem har sine spesialiteter og særegne stil, og i år treffer du fem av dem på Bryggerifestivalen.

– Vi har lenge hatt lyst til å utvide brygg-konseptet, brygg er jo langt mer enn bare øl, og det skjer mye spennende både i Trøndelag og resten av landet. Så i år blir det både øl, mjød, kaffe og sider på festivalen, sier Åslaug Hennissen, prosjektleder for Bryggerifestivalen i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Men ølentusiastene trenger ikke å frykte. Fortsatt er hovedtyngden på øl, det øvrige kommer som et tillegg når festivalen nå vokser. 

– Bryggerifestivalen er fortrinnsvis en smaksfestival. Sammenliknet med andre ølfestivaler har vi et usedvanlig bredt sammensatt publikum. Vi ønsker å tilby noe for enhver smak, utfordre smaksløkene og vise fram et mangfold av drikke, forklarer Hennissen, som ikke er redd for at festivalkonseptet nå vannes ut.

Dette er foreløpig et prøveprosjekt, og dersom publikum bifaller er målet at kaffe blir et fast innslag på festivalen.

Kaffebrennerier på Bryggerifestivalen:


Aktuelt