Matriket-p%c3%a5-Matstreif.jpg (1)
Matriket Midt | 07.09.19

Trøndelag slo an på Matstreif

6.- og 7. september deltok Trøndelag på Matstreif for å vise fram hva regionen har av mat- og reiselivsopplevelser. Matrettene var satt sammen som en matreise fra Rørvik i nord til Oppdal i sør. Et matinteressert publikum lot seg villig friste til å kjøpe en smak av Trøndelag.

– Vi har akkurat gjennomført årets festivaler i Trondheim. Med 225.000 besøkende og en omsetning på 13,8 millioner kroner ble det både besøks- og omsetningsrekord på Trøndersk Matfestival. I samarbeid med reiselivsaktører vil vi løfte fram Trøndelag som en destinasjon for matopplevelser hele året, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

På Matstreif i Oslo står aktører fra hele Trøndelag sammen som Matriket Midt og serverte smaker fra regionen; fiskekaker fra Rørvik Fisk, vaffelmel fra Gullimunn på Innherred. Kaffen kommer fra Øver-Bakken Økologiske Kaffebrenneri på Inderøya, bringebær fra Veiseth på Stjørdal, Rørosrømme, fantastiske blåskjell fra Fosen, mjødurtbrus, fenalår og flatbrød fra Oppdal.

Til sammen en smak av Trøndelag og Matriket Midt – og det slår godt an. Trøndelag begynner å bli kjent som matregion, og folk strømmer på og er interesserte i det regionen har å by på.

– Dette er fjerde året Trøndelag deltar på Matstreif, og vi synes dette er en fin måte å profilere Trøndelag som matregion, og er glade for det gode samarbeidet vi har med matprodusenter og andre samarbeidspartnere som er med oss her på Matstreif. Vi vil rette en takk til Innovasjon Norge i Trøndelag som har bidratt til å realisere dette prosjektet, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

 

Trøndelag – en reise verdt

40% av både norske og utenlandske turister regner kulinariske opplevelser og matopplevelser som svært viktig for sin Norgesferieferie ifølge Innovasjon Norge. Når Trøndelag nå promoteres som reisemål på Matstreif i helga er det derfor lokalmat og bærekraft som står i fokus.

For interessen for lokalmat i reiselivet øker stadig, og Anne Haga, fra Visit Innherred, tror ikke vi har sett toppen for ennå.

– Trøndelag har så mye å by på! Nå har vi stått to dager på Matstreif i to dager, og vi har også deltatt flere ganger tidligere. Det er tydelig at omdømmet til Trøndelag som reisemål styrker seg år for år. Det gode samarbeidet og kunnskapsutveksling gjennom slike arrangementer er nøkkelen. Sammen løfter vi Trøndelag som matregion og reisemål. 

Aslaug Rustad (Oi! Trøndersk Mat og Drikke) og Anne Haga (Visit Innherred) byr på en smak av Trøndelag. 

Lene Berg, kjøkkensjef på Bortistu, er årets festivalkokk på trønderstanden, og tilbereder mat fra hele regionen. Med seg har hun også sitt eget flatbrød, kokkens flatbakst.

– Trøndelag faller virkelig i smak, sier Lene Berg.

Ellen Torvaldsen (Kuringen Bryggehotell), Lene Berg (Bortistu Gjestegard) og Kristine Daling Sakshaug (Øyna serverer blåskjell fra Norgeskjell.

– Vi har med oss fenalår fra Oppdal Spekemat, som vi serverer med flatbrød fra Bortistu og fersk chevre fra Grindal Ysteri. I tillegg har vi med oss mjødurtbrus fra Jo-Sætra. Og det har gått unna! Vi fikk mye oppmerksomhet etter at Wenche Andersen fra TV2 God Morgen Norge brukte fenalåret i sitt spekefat. Og vi ble utsolgt for hele fenalår på få timer, sier Ketil Jakobsen fra Oppdal Smak av Fjell.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad besøker trønderne på Matstreif, Ketil Jakobsen fra Oppdal Smak av Fjell serverte fenalår fra Oppdal Spekemat.

Grete Sørebø fra Ersgard var strålende fornøyd med helga, været til tross.

– Jeg har servert gullimunn-vafler med Rørosrømme og bringebær fra Veiseth på Matstreif, fantastiske produkter som Oslofolk setter pris på. Vi blir møtt med stor entusiasme, dette har vært bra dager på jobb. Folk har virkelig fått øynene opp for Trøndelag som Norges matregion nummer en, noe vi har jobbet for i mange år. Vi har et utrolig mangfold, med jordbruk, havbruk, kyst og fjell. Trøndelag, og ikke minst Stjørdal, leverer!

Regionalt samarbeid

Matriket Midt og Matregion Rogaland har for første gang stått side ved side på Matstreif, et samarbeid både Aslaug Rustad og Maren Skjelde, daglig leder i Gladmat, tenker å fortsette med.

– Sammen bygger vi matnasjonen Norge. Lokalt med samarbeid mellom produsenter og serveringssteder, regionalt på Trøndersk Matfestival og Gladmat og nå tar vi med oss det samarbeidet hit og står sammen på Matstreif. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Smaken av Trøndelag

På Matstreif presenteres åtte regioner for et stort og matinteressert publikum, gjennom skreddersydde matreiser og en variert meny fra kyst til fjell.

På menyen

Aktuelt