Ung-Restaurant-Fagn.jpg (1)
Matriket Midt | 24.09.19

Engasjement og matglede på Ung Restaurant!

Rosenborg skole og Søstrene Karlsen stakk av med seieren i Ung Restaurant 2019.

Det var mye matglede og engasjement å spore på Ung Restaurant 2019! Ung Restaurant er et av flere rekrutteringstiltak som viser fram noen av mulighetene som ligger i Restaurant- og matfag. For bransjen trenger faglærte folk i alle ledd, og for den som velger en karriere innen restaurant- og matfag er det mange muligheter for framtida. 

Flere av ungdomsskoleelevene som har deltatt på Ung Restaurant tidligere er nå lærlinger på restaurantene som deltok i årets arrangement. Trolig finner vi også både fremtidige kokker og servitører blant årets deltakere. 

Gratulerer Rosenborg skole og Søstrene Karlsen

–Det var et imponerende høyt nivå blant ungdommene, sier hoveddommer Tommy Nilssen, Prima Catering.

Sammen med Arild Winge (Asko) og Kenneth Hynne (Nortura) fikk han en utfordrende jobb med å kåre dagens vinnere. For her var det både mye engasjement, råvarekunnskap og ung matglede å spore.

Tilslutt var det altså Rosenborg skole og Søstrene Karlsen som ble utropt til årets vinnere under premieutdelingen på Radisson Blu Royal Garden Hotel. Elevene på vinnerlaget får hver sin kokkejakke med brodert navn, en japansk kokkekniv og en sjekk fra Culina på kr. 3000 til innkjøp av utstyr til skolekjøkkenet.

 

 

Meny Ung Restaurant 2019

Frøyalaks og blåskjell fra Norgeskjell

Gresskar, norske epler og en emulsjonssaus

~

Lam flatbiff (skal utgjøre Max. 30 % av retten)

Skal inneholde valgfri tilberedning av grønnkål,

kantareller, jordskokk og persillerot

Valgfri tilberedning av mandelpoteter og saus

~

Valgfri tilberedning av solbær og pærer,

Callebeaut mørk sjokolade og seterrømme

Alle restaurantene får utdelt de samme råvarene, men står ellers fritt til å sette sammen menyen.

 

Sammen om rekruttering til restaurant- og matfag

– Når jeg ser den entusiasmen og innsatsen fra bedriftene blir jeg rett og slett rørt. Bransjen stiller alltid opp - det er aldri et nei å få. Ingen bransjer jeg kjenner til kan vise til det samme, sier Geir-Rune Larsen, avdelingsleder for restaurant- og matfag ved Strinda videregående skole og leder for Fagnettverket for Restaurant- og Matfag i Trøndelag.

En stor takk til restaurantene som har stilt kjøkken og personale til disposisjon, og gitt elevene en uforglemmelig opplevelse: Britannia, Emilies Eld, Fagn, Frati, Havfruen Restaurant, Nordøst Food & Cocktails, Restaurant 73, Scandic Bakklandet og To Rom og Kjøkken.

Takk også til våre øvrige sponsorer og samarbeidspartnere! Asko, Bama, CulinaNorgeskjell, Nortura, Pals, Tine og Salmar.

 

Flere bilder fra dagen på Flickr.


Aktuelt