Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Anselma Giacomo holder til midt i Serralunga, hvor de driver hotell, restaurant og produserer sine egne viner. De eier vinmarker i noen av Serralungas beste vinmarker, Collaretto og Vigna Rionda, beplantet med Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. I dag drives vineriet av ekteparet Franco og Maria Anselma. Franco er vinmaker, mens Maria tar seg av smakinger og salg. Det dyrkes etter økologiske prinsipper, og alt arbeid i vinmarkene foregår for hånd, og de bruker kun naturgjødsel. De er ikke sertifisert økologisk, da de ønsker å kunne behandle plantene om ulykken skulle være ute. I kjelleren produseres vinene så klassisk som overhodet mulig. Det benyttes lang skallmaserasjon, vinene får spontanfermentere, og lagres på store gamle Botti-fat. Lagringstiden på vinene er lang, mye lenger enn hva som kreves i appellasjonene, og gir utrolige viner. Anselma er en bitteliten produsent, og produserer ca. 50.000 flasker årlig i en god årgang. Vi snakker vel her om ekte piemontesisk nøysomhet og ikke minst arbeidsomhet. Fratelli Grasso holder til i landsbyen Treiso i Barbaresco. Huset er drevet av de to brødrene Luigi og Alfredo Grasso siden 1970, og de lager vin etter tradisjonelle prinsipper, med kun store fat og lang modning. De fleste av Barbaresco-vinene de lager er fra enkeltvinmarker, og de er eiere av hele 14 hektar i det som er kjent som Giacosa-dalen. Fratelli Grasso viser en svært typisk og klassisk Barbaresco-stil som vil forføre de fleste med sin balsamiske eleganse. Vinene som blir servert denne kvelden er: Anselma Giacomo Barbera d’Alba 2021 Anselma Giacomo Langhe Nebbiolo 2019 Fratelli Grasso Barbaresco Vallegrande 2016 Fratelli Grasso Barbaresco San Stunet 2008 Fratelli Grasso Barbaresco Bricco Spessa 2004 Anselma Giacomo Barolo Riserva Collaretto 2014 Anselma Giacomo Barolo Riserva Vinga Rionda 2014 Vi serverer en 4-retters meny med tilhørende viner, etterfulgt av kaffe og konfekt Kr 2195,- per person.
Ingen hendelser funnet
mai
20
tir.
10:00 - 18:00
Mer mat fra Trøndelag inn i det offentlige måltidet! Offentlige måltider er mer enn mat på et fat – de er viktige verktøy for å fremme helse, ta vare på klimaet, styrke beredskapen og skape lokal verdiskaping. Med sin store innkjøpsmakt har det offentlige et ansvar og en mulighet til å gjøre en forskjell.
22
tor.
17:00 - 20:00
Bli med Jim-André Stene fra Trøndelag Sankeri på en kunnskapsrik tur i marka! Smak, lukt og lær om hvilke arter og vekster som finnes på våren og hvordan du kan bruke dem til å lage nydelige retter hjemme.
28
ons.
19:00 - 20:30
Lokalmat handler om ekte historier, akkurat som TikTok. Foredragsholder Amanda lærer deg hva som funker og hvordan du enkelt kommer i gang.
31
lør.
13:00 - 16:00
Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.
juni
5
08:00 - 10:30
Velkommen til frokostmøte om rekruttering til matbransjen torsdag 5.juni fra 0800-1030!