Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Yngve fra Inderøy Mosteri kommer for å fortelle om hvordan det er å gro eple i Trøndelag, hva som skal til for å produsere eple av topp kvalitet for siderproduksjon og presentere noen av sine smaker. Ulrik fra ØX vil fortelle om produksjonen av sider fra eplemost til ferdig vare, hva som gjør norsk og trøndersk sider spesielt og presentere ulike stilarter av sider. Om kursholderne: ØX holder til midt på torget i Trondheim og har i tillegg til bryggeri og destilleri produsert eplesider siden 2017. Ulrik Bjerkeli er sjefsdestillatør på ØX og har vært med på å bygge opp både bryggeriet og destilleriet. Inderøy Mosteri med Yngve Henriksen er den mestvinnende eplemostprodusenten i hele regionen og har det siste året jobbet mye med å ta steget fra most og over til sider.
Ingen hendelser funnet
Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år, hvordan går det med denne tradisjonen i dag?
august
1
fre.
13:00 - 14:00
– Bærekraft, beredskap og ekte matglede fra fortida! Hvordan tok besteforeldrene våre vare på maten – og hva kan vi lære av det i dag? I en tid hvor bærekraft og beredskap er viktigere enn noensinne, inviterer vi deg med på et kurs som tar deg tilbake til røttene.
12:00 - 14:30
Fredag kl. 12:00-14:30
14:00 - 15:00
Det å få diagnosen cøliaki kan for mange være utfordrende og by på en humpete reise. Gjennom denne timen vil jeg ta dere med på en reise som vil gjøre hverdagen lettere for et liv med cøliaki.
1 - 2
fre. - lør.
Bli med vår guide, Gunn Solberg, på en inspirasjonsturne til fem utvalgte jubileumsprodukter på festivalområdet. Du kan velge mellom 3 ulike matløyper, med forskjellige produkter. Den ene løypa inkluderer alkohol og har derfor 20-årsgrense.