Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
juli
31
tor.
12:00 - 13:00
Reinen vandrer over vidstrakte fjellområder på leting etter mat, og flyttes til ulike deler av fjellet etter årstidene. Disse dyrene er i utgangspunktet ville, så dette er et arbeid samene har utviklet og videreført gjennom hundrevis av år. Hos Rørosrein har de et produksjonsanlegg hvor de kombinerer tradisjonell samisk bruk av reinsdyrkjøtt, med ny innovasjon og nye smaker. Samene har lange tradisjoner med fermentering, speking og røyking av reinsdyrkjøtt, og Eva Nordfjell høster sine egne tradisjonelle urter, som den aromatiske kvann, for å smaksette reinsdyrpølser og andre produkter. Kom og hør den rike historien til det sørsamiske folket, et urfolk med røtter i Trøndelag, og smak reinsdyrkjøtt laget på samisk vis. I Røros kan du besøke Rørosreins Gåetie, en tradisjonell samisk bolig bygget i skogen. Det er en trekonstruksjon med ildsted i midten. Kanskje får du kjenne varmen fra bålet og nærheten til den sør-samiske kulturen når Eva deler sine historier?
Ingen hendelser funnet
august
30
lør.
13:00 - 16:00
Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.
ons.
09:00 - 15:30
En urolig verden med krig og tollmurer gjør at vi må produsere mer av maten vi spiser. Selvforsyninga skal opp til minimum 50% innen 2030 sier totalberedskapskommisjonen. Det skal vi få til.
19:00 - 23:00
14:00 - 15:00
Norsk eplesider har vært i en voldsom utvikling og vekst i mange år, og nå begynner produksjonen også å ta fart i Trøndelag!
14:00 - 16:00
Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, historie og fellesskap møtes ved langbordet langs Nidelven.