juni

5

tor.

08:00 - 10:30

Frokostmøte - Rekruttering: Hvordan styrke matbransjens framtid?

Arrangement
Oi! Matnettverk
Foredrag

Velkommen til frokostmøte om rekruttering til matbransjen torsdag 5.juni fra 08.00-10.00!

Hvordan kan vi sikre at morgendagens matteknologer, kokker og matfagarbeidere generelt får den kompetansen næringslivet etterspør? Hvordan kan bransjen selv bidra til å øke kjennskap og gjøre matfagene mer attraktive for unge talenter? Gjennom korte innlegg og en engasjerende panelsamtale samler vi aktører fra utdanning, arbeidsliv og det offentlige for å diskutere løsninger og samarbeid. Bli med for faglig påfyll, gode samtaler og en inspirerende start på dagen! Vi starter med frokost kl. 08.00 - og det faglige programmet starter kl. 08.30 Agenda: 08.00-08.30 Frokost 08.30 Velkommen v/Oi! 08.35 Innledning: Status for rekruttering til restaurant- og matfag og høyere utdanning i Trøndelag ved Henrik Kierulf 08.45 Innlegg: - Hvordan utdanner man kandidater til en matbransje som mangler folk, og hvordan tilpasse utdanning etter samfunnet og næringslivets behov? Ved Kari Helgetun Langfoss og Matvitenskapstudent fra NTNU - Det gjøres en formidabel jobb i hele landet med å rekruttere ungdommer, og unge voksne inn til utdanningsprogrammet Restaurant og Matfag. Skoler, lærere, opplæringskontor, bedrifter og flere bruker enorme ressurser for å drive rekruttering, men hvorfor klarer vi ikke å ha positiv avkastning på innsatsen? ved Øystein Kvåle - Hvordan kan matbransjen og videregående utdanning kan jobbe sammen for å gjøre det mer attraktivt å være læring – og styrke samarbeidet mellom utdanning og restaurant- og matbransjen? Ved Cathrine Nilsen og lærling Line - Se alltid etter det ekte gullet i dine framtidige kolleger. Erfaringer fra en lang reise i restaurantbransjen. Ved Roar Hildonen. 09.30 Panelsamtale: Oddny Langørgen, Cathrine Nilsen, Henrik Kierulf og Jorunn Løseth diskuterer ulike perspektiv på rekruttering. Hvordan kan vi samarbeide tettere for å løse utfordringer med rekruttering til matbransjen? 09.45 Mulighet for spørsmål og innspill 09.50 Oppsummering og avslutning v/Oi! Innledere: Henrik Kierulf - Gruppeleder for flertallet i fylkestinget og 2. kandidat til Stortinget Kari Helgetun, Universitetslektor ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap med Matvitenskapstudent fra NTNU - Institutt for bioteknologi og matvitenskap NTNU Øystein Kvåle - Utdanningsleder for mat og reiseliv på Trøndelag høyere yrkesfagskole Oddny Langørgen - Daglig leder for Opplæringskontoret for mat- og servicefag i Trøndelag Cathrine Nilsen - Konditorsjef ved Britannia. Sammen med 2.års lærling Line Wictoria Lysekil Roar Hildonen - Restaurantør To Rom og Kjøkken Jorunn Løseth - Seniorrådgiver Fremo Rekruttering Arrangør: Oi! Matnettverk Lokasjon: Clarion Hotel Trondheim - Møterom Sirius

Andre aktiviteter fra denne produsenten:

Ingen hendelser funnet

Andre aktiviteter:

august

30

lør.

13:00 - 16:00

Orkland
Arrangement

Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.

30 aug.
kl. 13:00 - 16:00
27 sep.
kl. 13:00 - 16:00

juli

30

ons.

09:00 - 15:30

Trondheim
Arrangement
Oi! Matnettverk
Foredrag

En urolig verden med krig og tollmurer gjør at vi må produsere mer av maten vi spiser. Selvforsyninga skal opp til minimum 50% innen 2030 sier totalberedskapskommisjonen. Det skal vi få til.

30 jul.
kl. 09:00 - 15:30

juli

30

ons.

19:00 - 23:00

Trondheim
Arrangement

2 x 20 år med lidenskap for lokalmat – en kveld du ikke vil gå glipp av! 

30 jul.
kl. 19:00 - 23:00

juli

31

tor.

14:00 - 15:00

Trondheim
Kurs

Norsk eplesider har vært i en voldsom utvikling og vekst i mange år, og nå begynner produksjonen også å ta fart i Trøndelag!

31 jul.
kl. 14:00 - 15:00

juli

31

tor.

14:00 - 16:00

Trondheim
Arrangement

Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, historie og fellesskap møtes ved langbordet langs Nidelven.

31 jul.
kl. 14:00 - 16:00