Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Bli med Ola Skjåk-Bræk - fra Ansnes Brygger på Hitra til The Crab i Trondheim – og smak på salte og ferske råvarer rike på umami rett fra havet! Øyriket på Trøndelagskysten byr på fantastiske råvarer, både på dypt vann og i grunnere vann mellom øyene. Her beveger de kalde havstrømmene seg inn og gir friske utskiftninger av vann, noe som gir de reneste smaker på skjell og skalldyr. På dette sjømatkurset får testet smaksløkene dine og lært nye teknikker. Dere skal åpne og smake på ferske østers med ulike toppinger, preparere ferske sjøkreps, og tilberede fersk kamskjell-carpaccio! Ola Skjåk-Bræk er utdannet kokk, og er en havets mann. Han er båtfører og dykker, og driver mat- og opplevelsesturisme på det lille bryggehotellet Ansnes Brygger på Hitra. Grunnen til at han ble med på å starte sjømatrestauranten The Crab i Trondheim er for å ta med de fantastiske råvarene fra Øyriket inn til byen slik at folk kan få oppleve det der. Ola inspireres av havet, naturen og råvarene, samtidig som han brenner for å formidle og det sosiale rundt mat og opplevelser. Bli med på en unik kystsmakopplevelse med Ola Skjåk-Bræk på The Crab!
april
29
tir.
10:00 - 14:00
Oi! Matnettverk og ASKO Midt-Norge inviterer et dypdykk i morgendagens trender for matskatter i dagligvare og HORECA.
mai
22
tor.
17:00 - 20:00
Bli med Jim-André Stene fra Trøndelag Sankeri på en kunnskapsrik tur i marka! Smak, lukt og lær om hvilke arter og vekster som finnes på våren og hvordan du kan bruke dem til å lage nydelige retter hjemme.
Ingen hendelser funnet