Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Utforsk Besøk sjømatmarkedet på Clarion Hotel Trondheim, og bli kjent med spennende sjømatprodusenter. De ser frem til å fortelle om sine produkter og tilbyr selvfølgelig smaksprøver. Her får du kjøpt med deg fristelser til å ta med hjem, eller som en perfekt gave. Opplev Arne Hjeltnes leder an når det beste fra havets råvarer skal tilberedes for åpen scene. Show cooking er underholdene, lærerikt og lar publikum bli med bak kulissene når sjømat i verdensklasse tilberedes. Her får du se hvordan rimelige råvarer fra havet blir en favoritt rundt middagsbordet, oppleve kreativ kokkekunst og kanskje kommer stjernekokker fra Bocuse d´Or for en gjesteopptreden? Spis Råvarer fra havet er kokkens favoritt på kjøkkenet. Sjømat kan tilberedes på overraskende måter, og er samtidig bærekraftig og sunt. Trondheim er et kulinarisk sentrum, og byens restauranter og spisesteder markerer Norway Seafood Festival med egne sjømatmenyer. Sjømatprodusentene inviterer til egne temakvelder for å la deg inspirere når de presenterer sine spesialiteter som blant annet kaviar, østers og skalldyr Lær Tid for å lære noe nytt? Under Norway Seafood Festival 2024 blir det igjen mulighet til å delta på spennende foredrag og kurs om sjømat. Under sjømatfestivalen i 2023 kom blant annet Trøndelag Sankeri for å fortelle om hvordan tang og tare kan brukes i mat, og Tomatosharp demonstrerte knivsliping. Er fisk like kjapt, rimelig og godt som å lage en frossenpizza? Det fikk studenter demonstrert på Havet Arena da Domstein inviterte til et velsmakende sei-måltid. Barnas Sjømatfestival Barn og unge har en naturlig plass under festivalen, og vi gleder oss til å engasjere og til å pirre nysgjerrigheten hos de minste. Barnas Sjømatfestival skal være lek og læring om havet hånd i hånd. Til festivalen kommer blant annet Vitensenteret med aktiviteter for både små og store barn. Opplevelsessenteret SeeSalmon lar barn og unge få et unikt innblikk havbruksnæringen med spennende undervisningsopplegg om havbruk og bærekraft.
Ingen hendelser funnet
april
29
tir.
10:00 - 14:00
Oi! Matnettverk og ASKO Midt-Norge inviterer et dypdykk i morgendagens trender for matskatter i dagligvare og HORECA.
mai
22
tor.
17:00 - 20:00
Bli med Jim-André Stene fra Trøndelag Sankeri på en kunnskapsrik tur i marka! Smak, lukt og lær om hvilke arter og vekster som finnes på våren og hvordan du kan bruke dem til å lage nydelige retter hjemme.