Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Velkommen til kortreiste smaker i trivelige Trondheim! Nær byen har vi mange matperler å by på helga 2.-4. juni. Opplev et levende gårdsliv, kafébesøk, gourmetmåltid, kulturell aften, langbord, guiding i grønnsaksåkre og egen kornmølle, for å nevne noe. Kommer du med familien, er det artig for barna å være med på traktortur eller som passasjer på hest og kjerre! Nærkontakt med dyra på gården, geitebingo og hesteridning faller nok også sikkert i smak blant de yngste.
Dette blir ei fullspekket helg – det er bare å glede seg!
Trondheims mange flotte gårder ser fram til å åpne dørene for deg.
juni
05
tor.
Velkommen til frokostmøte om rekruttering til matbransjen torsdag 5.juni fra 08.00-10.00!
juli
30
ons.
2 x 20 år med lidenskap for lokalmat – en kveld du ikke vil gå glipp av!
31
Norsk eplesider har vært i en voldsom utvikling og vekst i mange år, og nå begynner produksjonen også å ta fart i Trøndelag! Yngve fra Inderøy Mosteri kommer for å fortelle om hvordan det er å gro eple i Trøndelag, hva som skal til for å produsere eple av topp kvalitet for siderproduksjon og presentere noen av sine smaker. Ulrik fra ØX vil fortelle om produksjonen av sider fra eplemost til ferdig vare, hva som gjør norsk og trøndersk sider spesielt og presentere ulike stilarter av sider.
Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, historie og fellesskap møtes ved langbordet langs Nidelven.
Bli med på en guidet sjokoladesmaking med Iris Martinsen-Aune, gründeren bak Jentene på Tunet - Chocolatier!
august
01
fre.
Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år. Svein Berfjord fra Inderøy Brenneri og Ulrik Bjerkeli fra ØX Bryggeripub og Destilleri har stort fokus på bruk av lokale råvarer i sin produksjon, og å bringe videre den lange og stolte tradisjonen med akevittproduksjon i Trondheim.
Kurset er en innføring i prosjektet "Våre besteforeldres kjøkken". Et prosjekt som gir deg mulighet til å lære om norske mattradisjoner, lage mat og lære om frivillige organisasjoner sin rolle i vårt samfunn. Et kurs om hvordan bruke ABC for god psykisk helse til å gjøre noe sammen, gjøre noe aktivt og noe meningsfylt for deg selv og andre.
Det å få diagnosen cøliaki kan for mange være utfordrende og by på en humpete reise. Gjennom denne timen vil jeg ta dere med på en reise som vil gjøre hverdagen lettere for et liv med cøliaki. Jeg vil gi grunnleggende tips og råd for å lykkes med glutenfri bakst. Både til hverdag og fest. Dette vil være en time med stort fokus på barn med cøliaki. Jeg ønsker å gi dere som foreldre verktøyene for å kunne lage mat som holder deres barn både friske og gir dem livsglede. Det vil være glutenfrie smakebiter.
Fruktdestillat, eller eau de vie, er en spennende kategori brennevin med lang historie i Europa. De kan lages fra alle typer frukt og bær og er rett og slett den destillerte essensen av denne råvaren. Destillerimester Ulrik fra ØX kommer for å fortelle om hvordan de lages, hva som gjør dem så spesielle og vise fram noen smaker, alt fra 100% norske råvarer produsert i Trondheim. Det blir smaking av ulike typer frukt, både fatlagrede og blanke.
02
lør.
På dette kurset vil du få høre litt av historien om norsk whisky - hvor og hvordan den lages, og hva som gjør den spesielt god. Du vil forstå hvordan verdens enkleste oppskrift - vann, gjær, og maltet bygg - kan resultere i spritverdenens mest komplekse og mangefasetterte drikk. Samtidig får du høre om hvordan å lage whisky også kan redde et gammelt fiskevær fra døden, gjøre øyhopping på kysten til en gourmet-opplevelse, og vinne høythengende arkitekturpriser. Siden du ikke kan lage denne drikken på lovlig vis selv, vil du få fire gode og illustrerende smaksprøver underveis. Med lærdommen herfra, vil du sannsynligvis sette enda mer pris på den neste gode whiskyen du får servert, og du vil sitte igjen med en bedre forståelse for hva som skal til for å lage et spennende smaksunivers. Og du vil aldri igjen være redd for å putte vann i whiskyen din - her lærer du hvorfor proffene gjør det hele tiden!
Gin? Den drikker man vel bare sammen med tonic, eller i en fancy cocktail? Nei - da begrenser du deg selv unødvendig, og går kanskje glipp av noen fantastiske smaker! På dette kurset vil du få høre om måter å drikke gin på som du helt sikkert ikke har prøvd før, og du vil også skjønne hvorfor noen giner er billige (og ikke så gode...), mens andre koster litt mer (og det kjennes på smaken!). Du vil få lære om hva som MÅ være med i en gin - og ikke minst om hva som KAN være med. Med fokus på håndverk og lokale ingredienser, vil du også få dybdesmake på to av våre gin, og samtidig også få teste hvordan de fungerer i "normal" sammenheng, som en ingrediens i en drink, tilsammen 4 smaksprøver. Når du går ut, har du forhåpentligvis fått en forståelse for at gin ikke bare er en drinkingrediens, men også kan være en strålende smaksopplevelse i seg selv.
jul - aug
31 - 02
tor. - lør.
Velkommen til Bryggeri Lounge! Inviter dine venner, ansatte eller samarbeidspartnere til en hyggelig samling i Loungen på Bryggerifestivalen!