Spesialiteter Til Paske MM 06516

Stiftelsen Norsk Mat

Vi får folk til å velge norsk!

Stiftelsen Norsk Mat  er en uavhengig stiftelse som bidrar til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon. Vi forvalter tre merkeordninger som gir forbrukerne trygghet og informasjon om matens opprinnelse og kvalitet: Nyt Norge, Beskyttede Betegnelser og Spesialitet.

Trøndelag er et av Norges matskattkammer og den regionen som har flest beskyttede betegnelser. I godt samarbeid med produsenter og mataktørene i Trøndelag, satses det nå på å løfte opp og fram den trønderske matarven gjennom merkeordningen Beskyttede Betegnelser. Festsodd fra Trøndelag, Skjenning, Tjukkmjølk fra Røros, Skjørost fra Rørostraktene, Fjellmandel fra Oppdal og Badsturøkt kjøtt på Namdalsk vis, har kommet igjennom det trange nåløye det er å få en Beskyttet betegnelse. Da er du beskyttet i lovs form, akkurat som Parmaskinke og Gorgonzola er i EU.

Disse produsentene er viktige for å ta vare på Trøndelags rike matkultur og arv, ivaretatt gjennom ordningen Beskyttede Betegnelser. Trøndelag har også godt med produkter representert gjennom merkeordningen Spesialitet, som viser vei til lokalmat i særklasse og Nyt Norge, som er Norges offisielle opprinnelsesmerke.  Du finner alle på Trøndersk matfestival. Og noen av dem på Bryggerifestivalen også.

Les mer her:  https://www.beskyttedebetegnelser.no/trondelag/