Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Grovhakk bacon, sopp og sjalottløk. Her kan du bruke hvilken som helst sopp du vil. Shitake-sopp fra Verdal er å anbefale. Fres bacon i en stor panne med litt olje. Når kjøttet er godt brunet tilsettes sopp og sjalottløk, fres dette blankt.
Tilsett kyllingkraft, kyllingbuljong, melk og kremfløte og kok dette i ca. 10-15 minutter. Tilsett smøret helt til slutt og smak til med sitronsaft og salt. Sil så suppen slik alle partiklene forsvinner, og kjør suppen med stavmikser slik at den blir luftig.
Klekk romtempererte egg i små kopper og tilsett 1 ss hvitvinseddik i hver kopp, la dette ligge i 5 minutter, mens du koker opp vann med salt og 3 ss eddik. Når vannet koker rører du godt rundt i kjelen med en visp til du får en slags virvelstrøm. Tilsett så eggene forsiktig mens vannet flyter rundt. Ta kjelen vekk fra varmen og la eggene ligge i 4-5 minutter. Mariner så med litt olivenolje og salt.
Anrett i skål: Dander egg i suppeskåler, ha på suppe og topp med tynne skiver fenalår, olivenolje og gressløk.
Tips: Bruk restene fra silingen til pytt i panne!