Skogsoppsuppe fra Røros

Ingredienser

300 g Bacon
300 g Champignon
2 stk Sjalottløk
2 dl Mørk kyllingkraft
3 dl Melk
1 dl Kremfløte
100 g Smør
1 stk Maggi Kyllingbuljong
0,5 stk Sitron
1 ts Salt
2 ss Olje
7 ss Hvitvinseddik
4 stk Egg fra Galåvolden gård
200 g Fenalår fra Røros
2 ss Gressløk
Tid: 40 min
4
Vanskelighetsgrad: Middels

Fremgangsmåte

1

Grovhakk bacon, sopp og sjalottløk. Her kan du bruke hvilken som helst sopp du vil. Shitake-sopp fra Verdal er å anbefale. Fres bacon i en stor panne med litt olje. Når kjøttet er godt brunet tilsettes sopp og sjalottløk, fres dette blankt.

2

Tilsett kyllingkraft, kyllingbuljong, melk og kremfløte og kok dette i ca. 10-15 minutter. Tilsett smøret helt til slutt og smak til med sitronsaft og salt. Sil så suppen slik alle partiklene forsvinner, og kjør suppen med stavmikser slik at den blir luftig.

3

Klekk romtempererte egg i små kopper og tilsett 1 ss hvitvinseddik i hver kopp, la dette ligge i 5 minutter, mens du koker opp vann med salt og 3 ss eddik. Når vannet koker rører du godt rundt i kjelen med en visp til du får en slags virvelstrøm. Tilsett så eggene forsiktig mens vannet flyter rundt. Ta kjelen vekk fra varmen og la eggene ligge i 4-5 minutter. Mariner så med litt olivenolje og salt.

4

Anrett i skål: Dander egg i suppeskåler, ha på suppe og topp med tynne skiver fenalår, olivenolje og gressløk.

 

Tips: Bruk restene fra silingen til pytt i panne!