Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Rødbeter, det er digg! Derfor har vi laget en rødbetsalat med chevre og gresskarkjerner. Salaten kan serveres både lun og kald.
Sett ovnen på 200 grader, og bak rødbeten i ca. 1 t og 25 minutter. Den er ferdig når den er helt myk inn til kjernen (sjekk med en liten kniv). La den gjerne avkjøle litt før du kutter den opp. Mens rødbeten står i ovnen setter du i gang med de neste stegene.
Bak gresskarkjernene i langpanne i ovnen på 200 garder i 15 min, til de blir gyldne og sprø.
Sett eplejuicen på plata, og la den koke i ca 5-7 minutter. Den skal kokes inn slik at den blir tykkere, dette kalles reduksjon. Pass på mot slutten, den skal kokes helt ned til en sirup.
Kutt cherrytomatene på skrå. Ha deretter på olivenolje, sherryeddik og salt. Del også opp chevre i biter. Sett begge til sides.
Når rødbetene er ferdig, skal de skjæres i biter. Det lurt å bruke en gammel fjøl og gjerne hansker. Rødbete er veldig fargesterk og fargeekte. Vend inn cherryeddik, olivenolje og maldonsalt i rødbetbitene. Sett rødbeten til sides.
Ha persilleolje oppi eplejuicen (kan sløyfes). Denne oljen gir retten litt ekstra farge, men det går fint uten. Hvis du vil lage den, tar du 100g nøytral olje og 150g persille i en stavmikser, miks denne i 4 minutter for så å varm den opp til ca 60-70 grader. Persilleoljen skal deretter siles, og blandes inn i eplejuicen etter den er redusert.
Anrett på tallerken: Start med rødbetene, deretter tomatene. Legg bitene av chevre på toppen, og strø over solsikkekjerner og urter om du har. Hell over eplejuicen med persilleoljen til slutt.