Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Start med å koke byggryn etter anvisning på pakken, og la den avkjøles før du bruker den. Det er vanlig å bruke ris, men vi fornorsker det isteden med byggryn.
Skjær laks i tynne skiver eller i biter, og lag en marinade som du legger fisken i. Marinaden lages ved å blande soyasaus, revet ingefær, safta og skallet fra 1 lime, og hakket chili. La fisken marinere i ca. 20 minutt.
Mens laksen marinerer, kutter du opp agurk, sukkererter, avocado, gressløk og mango i passe biter.
Annrett i en skål: Begynn med byggryn nederst, og legg laksen på toppen. Dander alle andre ingrediensene rundt, og strø til slutt litt chili, gressløk, saus fra marinaden, toastede sesamfrø og lime på toppen. Da har du en trøndersk pokebolle!