Helstekt vilt eller storfe

Ingredienser

150 g Potet
240 g Viltkjøtt (rein, rådyr, hjort, tiur, rype, storfe)
3 ss Maldonsalt
3 ss Olje
0,3 stk Brokkoli
5 ss Smør
2 dl Oksekraft
2 ss Sherryeddik
0,5 stk Sitron
3 ss Gressløk
2 ss Ertespirer
Tid: 60 min
2
Vanskelighetsgrad: Middels

Fremgangsmåte

1

Varm opp en stekepanne til høy temperatur med en del olje. Strø maldonsalt over fileten, før du legger den i stekepanna. Pass på, for indrefileten blir fort ferdig. Når den er nesten ferdig, tar du smør i stekepanna, og øser over kjøttet et par runder. Ta ut kjøttet og legg det til hvile. Det bør hvile like lenge som den steker. 

2

Ha oksekraft i smøret som ble brukt til å steke kjøttet, og la koke en liten stund. Tilsett sherryeddik og en skvis med sitron. Ha det i en kasserolle og la det stå på svak varme for å holde temperaturen. Tilsett finhakket gressløk i skyen før servering.

3

Kok småpoteter møre, før du moser de med håndflate. Ha olje i panna og tilsett poteten. Etter potetene har fått stekt litt, tilsetter du en god skje med smør sammen med brokkolien. Rør mens det stekes i noen minutt til brokkolien er litt myk, men samtidig sprø. Smak til med salt, og legg i en bolle med tørkepapir for å samle fettet.

4

Anrett på tallerken: Legg først potet og brokkoli på fatet. Skjær kjøttet i skiver, dryss på litt maldonsalt, og legg over potetene. Ha på sjysaus til slutt, og pynt med ertespirer om du ønsker.