Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Varm opp en stekepanne til høy temperatur med en del olje. Strø maldonsalt over fileten, før du legger den i stekepanna. Pass på, for indrefileten blir fort ferdig. Når den er nesten ferdig, tar du smør i stekepanna, og øser over kjøttet et par runder. Ta ut kjøttet og legg det til hvile. Det bør hvile like lenge som den steker.
Ha oksekraft i smøret som ble brukt til å steke kjøttet, og la koke en liten stund. Tilsett sherryeddik og en skvis med sitron. Ha det i en kasserolle og la det stå på svak varme for å holde temperaturen. Tilsett finhakket gressløk i skyen før servering.
Kok småpoteter møre, før du moser de med håndflate. Ha olje i panna og tilsett poteten. Etter potetene har fått stekt litt, tilsetter du en god skje med smør sammen med brokkolien. Rør mens det stekes i noen minutt til brokkolien er litt myk, men samtidig sprø. Smak til med salt, og legg i en bolle med tørkepapir for å samle fettet.
Anrett på tallerken: Legg først potet og brokkoli på fatet. Skjær kjøttet i skiver, dryss på litt maldonsalt, og legg over potetene. Ha på sjysaus til slutt, og pynt med ertespirer om du ønsker.