Tr%c3%b8nderoster_WilLee-Wright_Inderoy_93A9781copy.jpg (4)
Matriket Midt | 17.01.19

Verdens beste trønderoster til Berlin

Helt i toppsjiktet blant verdens beste oster finner vi flere fra Trøndelag. Ost er selvsagt en viktig ingrediens når vi skal framsnakke matregionen i Berlin.

At trøndere kan ost, fikk vi tydelig demonstrert under oste-VM (World Cheese Awards) i Bergen i fjor, og senest under Det Norske Måltid i januar. Et utsøkt knippe av disse ostene representerer Trøndelag på Grüne Woche i Berlin, verdens største mat- og landbruksmesse. 

Elleve trønderske osteprodusenter deltok i oste-VM, der 3472 oster fra hele verden ble bedømt ved blindtesting. Gammel Erik fra Elvekanten Ysteri og Munkeby fra Munkeby Mariakloster fikk begge tildelt den gjeveste utmerkelsen - supergold. Selveste ostepioneren, Gangstad Gårdsysteri, høstet intet mindre enn fem medaljer under fjorårets VM. Medaljer ble det også på Orkladal Ysteri og Grindal Ysteri.

Trønderostene feide også all konkurranse til side, og dominerte finalen i kategorien Årets Ost under Det Norske Måltid, konkurransen som kårer Norges beste mat- og drikkeprodukter. Til slutt ble det blåmuggosten Råblå fra GrindalYsteri som stakk av med seieren. 

Og slik kunne vi fortsatt i det uendelige, for lista over prisutdelinger og kåringer der trønderoster har gått til topps er lang 

 

- Det trønderske ostefatet vi har med oss til Grüne Woche gjør standen vår verdt et besøk i seg selv, sier Brit Melting, prosjektleder for den trønderske deltakelsen på Grüne Woche. 

 

-Vi er utrolig stolte over osteprodusentene våre, og gleder oss til å vise fram alt det fantastiske Trøndelag har å by på i Berlin, sier Melting. 

 

Disse fem har vi med til Berlin:
Høvding Sverre – Orkladal Ysteri
Nidelven blå – Gangstad Gårdsysteri
Rim – Grindal Ysteri
Munkeby – Munkeby Ysteri
Gammel Erik – Elvekanten Ysteri

Aktuelt