ASKO%20CUP%20L%c3%86RLINGER.png (1)
Matriket Midt | 27.10.20

Vant kokkekamp for lærlinger - nå blir det finale

To kokkelærlinger fra To Rom og Kjøkken og en servitørlærling fra Britannia har gått videre til Norgescup 2021 for lærlinger.

Elleve kokkelag og tre servitører konkurrerte på Strinda Videregående skole i helga. Det var finale i uttak til Norgescup 2021 i Trondheim for kokkelærlinger og servitørlærlinger.

Det var kokkelag fra Bula Neo Bistro, Clarion Hotel & Congress Trondheim, to lag fra Britannia Hotel, E.C. Dahls Pub og Kjøkken og To Rom og Kjøkken. 

Konkurransen varte i to dager der de seks beste kokkelagene gikk videre til finale på søndag. Servitørene konkurrerte over to dager og tok dermed med seg poengene fra dag en til dag to, skriver Horecanytt.

Finale i Stavanger 2021

- Det gjøres en enestående jobb fra kokk- og servitørlaug, som står som arrangør her i Trondheim, i tillegg til alle bedrifter som lar sine lærlinger få lov å konkurrere og dermed gi de en uvurderlig erfaring de kan ta med seg videre i karrieren. Også en stor takk til Asko som er hovedsponsor sammen med mange andre små og store sponsorer og medhjelpere, sier Roar Hildonen fra To Rom og Kjøkken

Disse vant Asko Trondheimscup og skal videre til Stavanger 06. til 07. februar 2021:
Tonje Svee og Simen Lund fra To Rom og Kjøkken
Servitørlærling Tor Espen Ovesen fra Britannia Hotel.

Vinnerne fikk utdelt diplom, medalje og en sjekk på kr 2500,- fra Chaîne des Rôtisseurs.
Chargé de Missions, Bjarte Gjerde, foretok utdeling av premier sammen med Roar Hildonen fra To Rom og Kjøkken.

Bjarte Gjerde fortalte om Chaîne des Rôtisseurs historie og engasjement for de unge yrkesutøverne i faget, og at det i løpet av de siste 15 årene er delt ut ca. 1.8 millioner kroner i stipender i anledning NorgesCup.

Vinnerne fra både kokk- og servitørkonkurransen jobber på medlemsrestauranter i Chaîne des Rôtisseurs.

Aktuelt