650 1200 True True 1 95 Fileshare Filarkivroot Matfestivalen 2021 Age Aleksandersen Britannia Photo Wil Lee Wright107a0695 1200X650 Jpg
Matriket Midt | 27.07.21

Urpremiere på unikt konsept med mat og musikk i Palmehaven

Maten spiller førstefiolin når Trondheimsolistene gjester Palmehaven torsdag. Et nytt konsept med mat og musikk skal prøves ut. Ledet av skuespillerparet Evy Kasseth Røsten og Paul Ottar Haga.

"Mat og musikk fra Matriket Midt" heter forestillingen som har urpremiere torsdag kl.14.00 i Palmehaven. Et nytt samarbeid mellom Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Trondheimsolistene og Britannia Hotel.

Billetter til forestillingen kan kjøpes her.

- Dette er en opplevelse for alle sansene som tar deg gjennom Trøndelag som matregion – med musikk. Kokk Mikael Leiknes og hans kolleger på Britannia serverer fire retter. En kvintett fra Trondheimsolistene gir deg musikken som hører til. Evy Kasseth Røsten og Paul Ottar Haga vil være konferansierer for denne unike lunsjen, og krydre med historier underveis, sier Kristine Rise fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Opplev musikk fra Matriket Midt

Matriket Midt er kysten, havet, fjellet og innlandet. Det er dype daler og vide vidder. Det er århundrer med foredling av råvarer, Generasjoner med kunnskap om jord og hav.

Mat og musikk følger deg hele livet. Mat og musikk trenger ikke annet språk. Til alle tider har mennesket høstet fra naturen. Og musikken fulgte på. De brukte sang for å dra fiskegarn i takt, de trallet når graset kom på hesjene. Og de feiret med musikk når maten var i hus. Trøndelag har en unik musikkarv og naturlandskap. Dette sitter dypt i oss og i livene våre, både til hverdag og fest.


Kristine Rise i Oi! Trøndersk Mat og Drikke står bak et helt nytt konsept med mat og musikk. Torsdag har forestillingen "Mat og Musikk fra Matriket Midt" urpremiere i Palmehaven kl. 14.00. Med Trondheimsolistene og skuespillerparet Evy Kasseth Røsten og Paul-Ottar Haga. 

- Trøndelag er i verdenstoppen både i mat og musikk med utmerkelser både hos Michelin og Grammy. Vi vil feire vår internasjonale suksess med et program som tydelig trekker linjene mellom våre to kunstformer, sier Kristine Rise stolt. 

Det er fortsatt ledige billetter til forestillingen. 

Tid og sted: Palmehaven på Britannia Hotel, torsdag 29. juli kl 14.00. 

Kjøp billett hos Britannia her. 

 

Meny:

Lettbakt ørret og råmarinert kamskjell fra Hitra/Frøya.
Tindveddressing og tang.
*
Reinsdyr flatbiff og tørket reinsdyrhjerte fra Stensaas.
Potetterte med primører fra Frosta og tyttebær, kremet morkelsaus.
*
Britannia blå
Fermentert frøknekk og rips
*
Marengs med trønderbær fra Innherred.
Blåbær og tjukkmelksorbet.

 

Aktuelt