Nordisk%201200x650.png
Matriket Midt | 13.06.22

Speilsalen beste restaurant i Norden

Mens Trondheim og Norge venter på at Michelin-guiden skal sende flere stjerner til Speilsalen, har stjernerestauranten på Britannia hotel sikret seg en solid nordisk seier. Søndag ettermiddag ble nemlig Speilsalen tildelt «The Nordic Prize» som betyr at den er kåret til Nordens beste restaurant for 2021. Prisutdelingen skjedde på Hot Shop i Oslo, med Speilsalen-sjef Christopher William Davidsen og team tilstede.

Av Ulf Dalheim

 

Å vinne «The Nordic Prize», som utdeles av Den Danske Spiseguiden, henger utrolig høyt, med tanke på antall Michelin-stjerner som er hentet hjem og det ekstremt høye nivået som nordiske restauranter har i øyeblikket. Speilsalen var norsk kandidat til The Nordic Prize også i 2020, men nådde den gangen ikke helt opp.
Siden denne kåringen startet i 2009 er det kun Maaemo, ReNaa og Sabi Omakase av norske restauranter som har gått helt til topps. Nå er altså også Speilsalen med på denne eksklusive listen.
-Dette er helt fantastisk, helt rått, sier en strålende fornøyd kjøkkensjef Christopher W. Davidsen til VinPuls, kun en time etter at utdelingen av The Nordic Prize er avsluttet i Oslo. Da sitter han på flytoget på vei hjem til Trondheim sammen med deler av teamet sitt, representert ved ass. kjøkkensjef Håvard Werkland og head sommelier Nikolai Haram Svorte.

Les også: Hardfør mester er årets festivalkokk

Hadde håp, men ble overrasket

Christopher W. Davidsen har vunnet sølv i Bocuse d’Or, hentet hjem Michelin-stjerne til Britannia og nå også opplevd at Speilsalen er kåret til Nordens beste restaurant, som vinner av The Nordic Prize for 2021.

- Hadde du ventet dette?

- Vi håpet naturligvis, i og med at vi hadde blitt nominert som Norges kandidat i finalen. Men nivået i Norden er så skyhøyt, så jeg hadde nok en liten tvil i meg om det var mulig å gå helt til topps. Så ja, jeg ble overrasket da Speilsalen ble ropt opp som vinner, svarer Davidsen.

- Hva betyr dette for deg og teamet ditt?

- Enormt mye, dette er kjempestort! Vi pusher oss hver dag for å bli bedre, for å gi våre gjester gode opplevelser og naturligvis for å komme i betraktning for slike priser.

- Har slike priser noe å si for bestillingene av bord i Speilsalen?

- Ja, det har det naturligvis. Nå ser folk at de bør komme til Trondheim for selv å oppleve hva vi står for. Det er det vi ønsker – å ha full restaurant hver eneste dag. Det er det som er gøy.

Norge bør få flere Michelin-stjerner


- Det er bare måneder igjen til Michelin-guiden skal dele ut nye stjerner for Norden. Håper du på flere stjerner til Speilsalen?

- Det bør ihvert fall komme flere stjerner til Norge. ReNaa må få sin tredje, ingen tvil! Og så spiste jeg på Maaemo for noen dager siden. Det var bare helt rått. De fortjener også flere stjerner. Begge disse har holdt på noe lenger enn Speilsalen, men vi sier ikke nei til flere stjerner vi heller, svarer Christopher W. Davidsen.

De øvrige finalistene til The Nordic Prize i år var Restaurant Dill på Island, Finnjävel fra Helsinki, Finland, Koks fra Færøyene, Lieffroy fra Danmark og Oaxen Krog fra Sverige. Vinneren plukkes ut av en nordisk jury, der bl.a. redaktør av Vinforum, MW Arne Ronold er medlem.

Aktuelt