Tove-Martens-p%c3%a5-Grune-Woche.-Foto-Wil-Lee-Wright.png (4)
Matriket Midt | 28.01.19

Inspirert reiselivssjef fra Røros

Reiselivssjef Tove R. Martens i Destinasjon Røros besøkte Grüne Woche og stod på stand for første gang i år. Herfra tar hun med seg mye inspirasjon tilbake til Røros.

I ti dager til enda har Trøndelag stått på Grüne Woche i Berlin, verdens største mat- og landbruksmesse. Flere fra var Røros med, både Jorid Skott Svendsen fra Vauldalen Fjellhotell, Dagfinn Pedersen fra Rørosbaker’n og Lars Eric Granqvist fra Rørosmeieriet.

Også reiselivssjef Tove R. Martens i Destinasjon Røros var med på stand og besøkte messa for første gang. Herfra tar hun med seg mye inspirasjon tilbake til Røros. 

–Jeg sto på stand i fem dager, og det viste veldig tydelig hvor stor betydning mat har for reiselivet, sier Martens.

–Det er til stor inspirasjon å ta med tilbake til Røros. Maten er spissen i det vi har å tilby, og kan bli en reason to go. Her på messen står Norge samlet, vi selger oss sammen. Trøndelag har med både kveite fra Rørvik og rein fra Røros, fordi det appellerer til tyskeren uavhengig av akkurat hvor det er fra. Det fungerer veldig bra, det ser vi, sier Martens. Det blir en totalopplevelse som gir tyskeren reiselyst. Det er artig å se, og Grüne Woche er en arena som inspirerer til videre løft av samarbeidet mellom lokalmat og reiseliv. 

Hun gjør seg også noen tanker om hvordan erfaringene herfra kan brukes på hjemmebane:

–Vi kan alltid bli flinkere på Røros til å samle oss for totalopplevelsen og selge hverandre, sier hun.

–Vi må tydeliggjøre det vi har. Totalopplevelsen gir tyskerne reiselyst. Tyskland er det største utenlandsmarkedet vi har. Nå har vi blitt med i Fjord Tours, som vil sende folk fra Hurtigruta til Røros. Forrige uke stenge de kontoret i tre dager og tok med alle ansatte for å besøke Røros for å bli kjent med det vi har. Dette samarbeidet har jeg stor tro på vil gi mange grupper i tida framover. 

Aktuelt