Overbakken%20julekaffe.png (1)
Matriket Midt | 10.12.20

Her finner du lokalmatjulegaver

Vi har samlet gode julegavetips fra vårt matrike. Du kan til og med få gaven levert på døra til den som skal ha den. Hva med et abonnement på kaffe fra Øverbakken Kaffebrenneri til en som elsker kaffe?

Lurer du på hva du skal gi i julegave? Her finner du noen tips fra lokalmatprodusenter over hele Trøndelag, flere av de har vunnet internasjonale priser for sine produkter også.

Du kan bestille sjokolade som leveres rett i postkassa etter bare noen dager, eller hva med å dra til et koselig utsalg eller handle på nett? Mange av våre lokalmatprodusenter har nettbutikker, noen leverer på bestilling og noen har utsalg som er verdt å besøke i seg selv. Med å klikke på lenkene vi har laget kommer du i kontakt med den produsenten du har lyst til å sjekke ut.

Gå for nærhet, bærekraft og kvalitet og velg din julemat og dine julegaver fra en produsent nær deg.  

Gir bort penger som må benyttes lokalt

Også bedrifter ser verdien av å støtte opp rundt lokal mat og nærprodusenter nå i juletida. Sparebank1 SMN er en av disse.

- På grunn av det spesielle året vi legger bak oss, får ansatte i banken i år en sum penger i julegave. Eneste forutsetning er at julegaven benyttes lokalt, for eksempel på en lokal matopplevelse. I tillegg har ansatte mulighet til å nominere gode formål som de synes fortjener ekstra omtanke og oppmerksomhet i adventstida, sier kommunikasjonsansvarlig Eirin Sørensen Røkke i Sparebank 1 SMN og forteller at et av forslagene var at en av deres ansatte ville kjøpe inn julebakst fra Eidum Gårdsbakeri, og gir en kurv med bakst til alle beboerne på Stjørdal bosenter.

Kommunikasjonsansvarlig Eirin Sørensen Røkke i Sparebank 1 SMN oppfordrer til å støtte opp under lokalt næringsliv.

- En annen har valgt å organisere en julelunsj for ansatte og beboere på Grong helse- og omsorgstun, og kjøper inn maten fra en lokal matprodusent. Banken ønsker å støtte opp under lokalt næringsliv, og dette er ekstra viktig i år, sier hun.

Hitra og Frøya

Dalpro har tre ulike gavepakker med produkter både fra DalPro, Hitra Gårdsmat og Garnvik som du kan bestille på nett

Hitra Gårdsmat har ostepakker i forskjellige størrelser. De har ikke nettbutikk, men du kan bestille ved å ta kontakt.

Oppdal og Rennebu

Grindal Ysteri har gaveposer med oster. Jo-Sætra produkter har gavepakker med spekemat og hos Smak og Behag kan du bestille gavepakker og Lokalmatgaven.

Melhus

Schei Jakobsen café og interiør setter sammen firmagaver, ta kontakt for å bestille.

Røros

Rørosrein har julekasser i to ulike størrelser og gavepakker med spekepølser og tørket kjøtt du kan kjøpe på nettbutikken deres

COOP og Galåvolden Gård har julekasser fra Røros med produkter Røros. Selges i COOP-butikker i Midt-Norge.

Orkland

Orkladal Ysteri har gavepakninger med oster og andre produkter fra Orkland. De lager også gaver etter behov. Ikke nettbutikk, men her finner du Orkladal Ysteri

Trondheim

Gulating setter sammen julegaver med lokalprodusert drikke, disse kan bestilles på deres nettbutikk. Gulating fører over 350 forskjellige øltyper fra inn og utland, med størst fokus på norsk øl og særlig øl fra Trøndelag. I høysesong har de opp mot 450 ølsorter. De har også bøker om øl, ølsmaking og kurs.

Gulating i Trondheim har også nettbutikk. Her kan du sette sammen din egen pakke som kan leveres på døren. De selger også bøker, ølglass, kurs og ølsmaking.

Lian har matkasser med både julemat og søtsaker, kalt søtmonskasser, de kan du bestille.

Værnesregionen

Lykkemat har pakker i ulike prisklasser, du tar bare kontakt for å bestille. Jentene på Tunet tilbyr ulike firmagaver og har et bredt utvalg i sin nettbutikk. Kan bestilles på døren til den som skal motta gaven. 

Langøra Kaffebrenneri har julekaffeboks og julekaffe i nettbutikk, mens Kirkebyfjellet konferansesenter har både julegaveposer, juletakeaway og andre spiselige godsaker, men ikke nettbutikk så da kan du ringe eller ta deg en tur innom.

Auk - smaker har forskjellige gavepakker med smaker fra Stjørdalsføret. Her er deres nettbutikk

Stolt Bryggeri har utkjøring av øl som er bestilt i deres nettbutikk. De har også nettopp fått muligheten til å kjøre ut øl i Levanger. 

Frosta

RÅGO har ulike kasser med ulikt tema som julemiddag, julefrokost og juleveggis. Her kan man også gi bort et abonnement i gave. Du kan bestille på nett og få levert på døra. 

RÅGO julekasse, RÅGO julefrokost, RÅGO veggisjulemiddag

Klostergården har et gårdsutsalg i vakre omgivelser. Her kan du få satt sammen gaver etter ønske. De har ikke nettbutikk. 

Innherred

I Levanger kjører Stolt bryggeri ut øl som er kjøpt i deres nettbutikk.

Gangstad Gårdsysteri har gavepakker med ost og andre smakfulle produkter som passer til på gårdsutsalget. Er du privat kunde kan du plukke i gårdsbutikken, og bedrifter kan ringe for å avtale innhold i gavepakker. Øverbakken Kaffebrenneri har julekaffe og en mulighet til å kjøpe kaffeabonnement. Dette kan også bestilles på nett

Berg Gård og Inderøy Brenneri har gaveesker med lokalmat, ikke i nettbutikk men i et trivelig gårdsutsalg.

På Berg gård i Inderøy har de pyntet til jul og i sitt gårdsutsalg har de både lokalmat- og drikke og andre spennende ting man kan gi i julegave.

Namdalen

Liverten har ulike julekasser med produkter fra Namdalen. Du kan bestille i deres nettbutikk. Gjert´s Gourmet har gaveeske med laks, som også kan bestilles på nett og Leksås Gårdsmat har gaveeske med lokalmat. De har også et hyggelig utsalg i Grong. 

Fosen

Romstad Gård har ulike gavepakker du kan hente. De leverer gavepakker til bedrifter og også i Trondheim. Humstad Gård har også gavepakker av mange slag, så da kan man ta seg en tur innom gården for å la seg friste.

Hos Leksås Gårdsmat i Grong finner du flere gavepakninger med matskatter fra Namdalen. 

 Lykke til og god jul fra oss i Matriket Midt! 

Aktuelt