Ellen%20og%20Oliver%20fra%20Kuringen.%20Foto%20Wil%20Lee-Wright.jpg (4)
Matriket Midt | 24.01.19

Fosen møter Bayern

Ellen Thorvaldsen og Oliver Zaulich fra Kuringen Bryggehotell er med på Trøndelag sin stand under Grüne Woche, verdens største mat- og landbruksmesse i Berlin. Og det viser seg å være en god kombinasjon mellom Trøndelag og Bayern. Det ble tydelig da tre såkalte alpenhornbläser kom på Trøndelag sin stand.

–De ble veldig opprømte da de forstod at Oliver kommer fra Bayern, forteller Ellen. - Så de spilte et par ekstra sanger på den norske standen, og fikk trøndersk akevitt fra Oliver. Det ble riktig så god stemning, ler Ellen.

Og at vertskapet har bayersk identitet, kommer tidvis til syne også på Kuringen.

–Vi har jo hatt et konsept på Kuringen som vi har kalt «Trøndelag møter Bayern», forteller Ellen Thorvaldsen. – Oliver er kokk, og kombinerer sin bayerske inspirasjon med trønderske råvarer. Den bayerske maten er preget av mye kjøtt og rause porsjoner. Vi lager egne pølser med kalvekjøtt fra Humstad, og flere retter som er typiske for Bayern. I tillegg har vi egne arrangement hvor vi setter det på dagsorden, for eksempel med oktoberfest. I Bayern er oktoberfesten en viktig sosial hendelse, som vi overfører til Kuringen. Det er tradisjon at ordføreren åpner festen med å slå på øltønne, og det gjør vi også hos oss. Bayern er ganske lik Trøndelag på flere områder, blant annet med drakter og mat med lang historie som de er stolte av. 

Thorvaldsen forteller at de nå har kommet langt i oppussingen av den gamle klippfiskbrygga på Kuringen.

–Vi vil fortelle historien om klippfiskbrygga gjennom maten, og gjøre historiefortelling på en innovativ måte. Bacalao er en signaturrett hos oss som vi har hatt stor suksess med både på brygga og på Trøndersk Matfestival i Trondheim. Vi bruker gamle deler av historien til nye ting. Det er mye treverk i brygga, og mange historier vi kan fortelle om norske tradisjoner. Det blir derfor mest fokus på de gamle, norske historiene – fortalt på en innovativ måte. 

–Men vi er jo delvis fra Fosen og delvis fra Bayern, så en kombinasjon er ganske naturlig, smiler Thorvaldsen.

Ellen og Oliver deltar på Trøndelag sin stand, der Fosen er en av åtte regioner som presenteres for et stort og interessert mat-publikum. Målet med deltagelsen er å vise fram mat- og reiselivsopplevelser og lokke tyskere til å besøke Norge og Trøndelag. 


Aktuelt