Festivalstemning-Wil-Lee-Wright.jpg (1)
Bryggerifestivalen | 11.06.19

Festivalsommer i Norges mathovedstad

Enten du er en ølhund, matinteressert eller kulturelt anlagt – årets første augustdager bør du ta turen til Trondheim. Da smeller det både fra korker og kanoner, når tre av Trøndelags største festivaler tar over byen!

Skal du besøke Trondheim i sommer gjør du lurt i å legge reisen til første helga i august. Trøndersk matfestival er Norges ledende lokalmatfestival, og ble kåret til en av 12 anbefalte reisemål i Skandinavia i 2017 av magasinet Reiselyst.

Bryggerifestivalen i Trondheim som arrangeres samtidig, samler de ypperste blant trønderske, nasjonale og internasjonale bryggerier bak Norges lengste bar. Her kan besøkende smake seg gjennom utallige ølstiler, møte bryggerne og lære mer om kunsten å kombinere mat og drikke. 

Trondheim Internasjonale Olavsfest, Norges største kirke- og kulturfestival, bidrar med fest og folkeliv i samme tidsrom. Kvalitetskonserter og samtaler, kunstnere og talere i og rundt Nidarosdomen i Trondheim 28.juli - 3.august. 

Folkelivet, stemningen, arrangementene – og forbausende ofte været. Akkurat i disse augustdagene oppleves Trondheim som en Europeisk storby.

Opplev Matriket Midt

Trøndelag – Matriket Midt - er en betydningsfull og stor matregion, og har en enorm produksjon og verdiskaping både innenfor havbruk og jordbruk. Et rikholdig spiskammer som strekker seg fra mildt, fuktig kystlandskap til kjølige vidder og fjell. Et særegent jordsmonn, kystklima og havstrømmer gir råvarene herfra en enestående smak. Midt i dette matfatet ligger matbyen Trondheim.

Og aldri har det vel vært større oppmerksomhet og interesse rundt matregionen Trøndelag. Her finner du noen av verdens beste oster, restauranter med stjernestatus, og produsenter som er levende opptatt av bærekraft. Og ikke minst sjømaten, som er i en klasse for seg.  

Gjennom tre festivaldager fra 1. til 3. august fylles hjertet av Trondheim med det beste av mat og drikke som regionen har å tilby, og byen lever med rette opp til kallenavnet Norges mathovedstad. 

Trøndersk Matfestival arrangeres hvert år den første helga i august i hjertet av Trondheim. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets ledende lokalmatfestival. Samtidig med matfestivalen arrangeres også Bryggerifestivalen i Trondheim – en hyllest til bryggekunst og lokalmat, der smak og matkultur står i fokus. 

Trøndersk Matfestival feirer Trøndelagskysten!

I år feirer vi Trøndelagskysten med KYSTSMAK som tema for Trøndersk Matfestival 1.-3. august 2019. 

– Selv om vi bor i verdens fremste havnasjon spiser nordmenn stadig mindre fisk. Men det er en myte at fisk er komplisert, sier Brit Melting i Oi! Trøndersk Mat og Drikke - prosjektleder for Trøndersk Matfestival. 

For ifølge rapporten Fiskespiseren fra Norges Sjømatråd er sjømatkonsumet nesten halvert blant den yngre delen av befolkningen i løpet av få år. Og selv om mange gjerne vil spise mer fisk, vet de gjerne ikke hvordan fisken skal tilberedes, eller hva slags tilbehør som passer til. 

Skal vi brødfø verdens voksende befolkning i framtida må vi hente langt mer av maten vi spiser fra havet. Og i Trøndelag ligger i alle fall alt til rette. Her finner vi hele verdikjeden fra fiskeren til oppdretteren, ferskvare og videreforedling, fiskehandlere og restauranter, tradisjonelt og nyskapende, verdensledende teknologi og innovasjon.  I år samles store deler av sjømatnæringa fra regionen til et felles løft under Trøndersk Matfestival.

Åpningstider Trøndersk Matfestival:
Torsdag 01.08: 11.00-19.00
Fredag 02.08:  11.00-19.00
Lørdag 03.08:  12.00-18.00

Bryggerifestival i skolegården

Bryggerifestivalen i Trondheim arrangeres samtidig, et steinkast unna på uteområdet til Trondheim Katedralskole. Bryggerifestivalen er en hyllest til bryggekunst og lokalmat, der smak og matkultur står i fokus. 

Her samler vi de ypperste blant trønderske, nasjonale og internasjonale bryggerier. Bak Norges lengste bar kan besøkende smake seg gjennom utallige ølstiler, møte bryggerne og lære mer om kunsten å kombinere mat og drikke. 

I år gjester også utvalgte sider- og kaffebryggerier festivalen med sine brygg, og festivalrestaurantene serverer et mangfold av retter, alt basert på lokale råvarer. 

Åpningstider Bryggerifestivalen i Trondheim:
Torsdag 1. august: 12.00-23.30
Fredag 2. august: 12.00-23.30
Lørdag 3. august: 12.00-23.30
Skjenkingen avsluttes kl. 23:00 alle dager.

Arrangøren

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt.
Les mer om Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Kontakt:

Brit Melting - Prosjektleder Trøndersk Matfestival
Tlf: 454 86 213
E-post: brit.melting@oimat.no

Åslaug Hennissen - Prosjektleder Bryggerifestivalen i Trondheim
Tlf: 470 25 185
E-post: aslaug.hennissen@oimat.noAktuelt