650 1200 True True 1 95 Fileshare Filarkivroot Nyheter 2021 Trønderne Støtte Restaurantene Zareen Khan På Fagn Før Lockdown Png
Matriket Midt | 26.03.21

Feiret bryllupsdag i siste liten

Trønderne vil gjerne støtte restaurantene gjennom denne vanskelige tiden. Vi har spurt folk på gata i Trondheim hvordan de bruker serveringsbransjen nå.

Tekst og foto: Mai Løvaas

Restaurantene er hardt rammet Trondheim. Skjenkestopp fra i dag 25.mars betyr avbestillinger, fall i omsetning og permitteringer. Hva kan vi gjøre for å støtte restaurantene våre gjennom denne vanskelige tiden?

Bryllupsdagen ble feiret i forkant

Zareen Khan og mannen hennes skulle feire bryllupsdag på Fagn på fredag. Da de fikk en telefon fra restauranten om at de kom til å stenge på grunn av skjenkestoppen som ble innført 25.mars og at de isteden kunne komme samme dag onsdag, takket paret ja.

- Vi hadde jo gledet oss til å gå ut og spise på bryllupsdagen vår, så da vi ble spurt om vi kunne komme onsdag istedenfor ville vi gjerne det. Vi fikk ikke barnevakt på så kort tid, så vi tok med ungene våre. Det var vel ikke helt ideelt, men det gikk fint! sier hun og ler.

Zareen Khan og Waqar Hussain rakk akkurat å feire bryllupsdagen på Fagn før restauranten stengte 25.mars.

Fagn var en veldig bra matopplevelse og det ble en fin feiring av bryllupsdagen, om enn litt i forkant.

Khan er veldig glad i restaurantene i Trondheim og har flere favoritter. Hun sier at det som er fint er at det ikke er så mange kjederestauranter i Trondheim som i mange andre land. Hun liker at restaurantene er lokale og særegne.

- Og det blir ikke det samme å spise takeout som å gå på restaurant. Vi går jo ut, ikke bare på grunn av maten, men for å få en opplevelse også, sier hun.

- Jeg skulle ønske vaksineringen gikk fortere, for jeg er glad i restaurantene i Trondheim og håper de klarer seg, sier hun.

Handling på Nordre


Vibeke Aune og Nina Aasen er ute og handler på Nordre gate i Trondheim.

- Vi bruker byens restauranter mye, både til lunsj og middag. Jeg spiser nok mest ute, sier Nina Aasen.

- Og jeg spiser nok mest takeout, sier Vibeke Aune .

- Vi både handler og bruker restaurantene i Trondheims gater, for vi er opptatt av at de skal klare seg, sier Aasen.


Vibeke Aune og Nina Aasen bruker restaurantene mye i denne vanskelige perioden. Foto: Mai Løvaas

 

Lunsj i sola i Trondheim og takeout-middag på Melhus

Lydia Føll er på vei til å møte venninner til lunsj.

- Jeg er ofte i byen og spiser en del lunsj på restaurantene i Trondheim. Nå som det er sol og mildere vær er det veldig fint å sitte ute, så det prøver jeg å gjøre når jeg kan, sier hun.

Selv bor hun på Melhus, så når det blir lunsj i byen blir det gjerne middag på Melhus.

- Jeg bor på Melhus, og der tenker jeg at det er enda mer sårbart for restaurantene, så vi prøver å støtte ved å kjøpe takeout til middag fra restaurantene der, sier hun.


Lydia Føll spiser gjerne lunsj ute i solen i Trondheim og takeout fra restauranter på Melhus, for å støtte de sårbare restaurantene også utenfor Trondheim. Foto: Mai Løvaas

 

Hjemlevering av mat er kjekt

Jonas Moen savner å gå ut og spise.

- Jeg savner å gå ut og spise, det blir jo ikke det samme å spise ute om man ikke kan ta et glass, sier han.

- Jeg synes jo ikke det er greit at de innfører skjenkestopp når vi har så lite smitte her.

- Det blir en del Foodora, de leverer mat fra lokale restauranter. Og det passer jo bra, for da kan jeg spise akkurat når det passer meg, smiler han.


Jonas Moen savner å gå ut og spise og kunne ta et glass. Foto: Mai Løvaas

Aktuelt